Effectiever hybride werken met Office 365

Posted by Noek Knuist on 14-jan-2022 13:38:02

Gebruikt jouw organisatie Teams, maar moeten jullie nog apart inloggen via Citrix om erin te komen? Of mailen je medewerkers elkaar nog veel, ondanks dat jullie Microsoft Office 365 hebben? En heb je – kortom – het idee dat jullie nog veel handiger hybride kunnen werken? Dan leg ik je hier uit hoe je dat voor elkaar krijgt, onder andere met Microsoft 365.

Read More

Topics: Online Werkplek

Hybride werken: zo houd je de interne communicatie goed

Posted by Nienke Bruijn on 5-jan-2022 17:08:32

Vorige week las je in deel één van deze blogserie over de belangrijkste uitdagingen voor de interne communicatie bij hybride werken. Vandaag bespreek ik in deel twee voor elke genoemde uitdaging hoe je erop inspeelt. Zo houd je de interne communicatie goed wanneer je mensen niet of minder op kantoor zijn.

Read More

Topics: Online Werkplek

De Microsoft trends van 2021 & 2022 voor organisaties

Posted by Thijs Leeuwenburgh on 10-dec-2021 15:13:54

Donkere dagen en lichtslingers: we hebben de feestdagen en de start van het nieuwe jaar in het vooruitzicht. Een mooi moment om te reflecteren én vooruit te kijken. In deze blog vatten we samen welke Microsoft 365-innovaties onze partner dit jaar geïntroduceerd heeft. Ook voorspellen we welke Microsoft-trends in 2022 van waarde zijn voor organisaties. 

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

3 redenen waarom een hybride werkplek ook belangrijk is voor jouw organisatie

Posted by Hennie Lievense on 10-dec-2021 10:24:07

Hybride werken: het is de laatste tijd een typisch buzzwoord. Maar buzzwoord of niet, het staat vast dat hybride werken een term is waar we niet meer omheen kunnen. In deze blog geef ik de drie belangrijkste redenen waarom jouw organisatie hybride werken niet kan negeren.

Read More

Topics: Online Werkplek

Starten met hybride werken: een checklist van 7 stappen

Posted by Hennie Lievense on 1-dec-2021 0:00:00

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de meeste medewerkers het liefst hybride werken. Hybride werken is een must voor elke organisatie! De belangrijkste vraag is dan: ‘hoe we ervoor zorgen dat iedereen op z’n plek zit in jouw organisatie?’ Leidend moet zijn: zet jouw medewerkers centraal. In deze blog lees je welke 7 stappen je kunt zetten om het hybride model te laten werken.

Read More

Topics: Online Werkplek

De juiste cloudstrategie in 5 stappen

Posted by Josephine Bosman on 18-nov-2021 14:41:25

“We have seen two years' worth of digital transformation in two months”, zei Microsoft CEO Satya Nadella aan het begin van de coronapandemie. Binnen de kortste keren zaten allerlei bedrijven in de cloud om vanuit huis te kunnen werken. Maar nu zijn we op het punt beland dat we ons moeten afvragen: ‘Hoe zetten we onze werkwijze voort?’ Gaan we weer terug naar af of zetten we door en bouwen we de mogelijkheden van de cloud uit? Kortom: welke richting moet je inslaan met de cloud? In deze blog geven we je een stappenplan voor een cloudstrategie die bij jouw organisatie past.

Read More

Topics: Digitale Transformatie, Online Werkplek

De voor- en nadelen van hybride werken

Posted by Nienke Bruijn on 1-nov-2021 16:27:55

Veel bedrijven switchen op dit moment naar hybride werken. Ook bij OGD kiezen we daarvoor. Want flexibiliteit en ‘activity based working’ passen het beste bij de werknemer van nu. Maar waarom eigenlijk, wat zijn de voordelen van hybride werken? En natuurlijk zijn er ook nadelen. Hieronder lees je welke dat zijn. Zo weet je als organisatie waar je aan begint én kun je effectief inspelen op de voor- en nadelen van de nieuwe manier van werken.

Read More

Topics: Online Werkplek

Reboarding: hoe uit je cultuur in je kantoorpand?

Posted by Pleun Meuwissen on 13-sep-2021 10:57:48

 Meestal sta je niet stil bij de cultuur van je werk. Totdat je gedwongen thuiswerkt. Dan mis je die cultuur. Het zit ‘m vaak in kleine dingen: mensen toevallig tegenkomen en een praatje maken, na werk ontspannen op het dakterras of je kennis verbreden tijdens een pizzasessie. Of, in mijn geval, voor je vergadering kunnen kiezen uit een Escape Room, een skihut of een Angry Birds-ruimte.

Read More

Topics: Online Werkplek

Reboarding: de juiste ict-infrastructuur voor het hybride werken

Posted by Tom Abbing on 26-jul-2021 11:34:00

Sinds het thuiswerken is dit als CIO mijn grote uitdaging: de thuis- en kantoorwerkplek naadloos op elkaar laten aansluiten. Want hoe zorgen we straks dat een overleg voor iedereen prettig verloopt, terwijl de helft bij elkaar zit op kantoor en de rest thuis? En hoe maken we het op afstand samenwerken in één document nog effectiever?

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

Reboarding met persona’s – wat hebben je medewerkers nodig?

Posted by Bastiaan Koene on 9-jul-2021 14:11:26

De schetsen van nieuwe kantoorplattegronden vliegen me om de oren. En ik droom weg bij beelden van de ‘sociale hub’ die we van het kantoor willen maken. We zijn bij OGD druk bezig met het voorbereiden van de reboarding.

Read More

Topics: Online Werkplek

Reboarding: creëer een tweede thuis voor je medewerkers | hoofd Facilitair aan het woord

Posted by Pleun Meuwissen on 2-jul-2021 10:18:59

Daar sta je dan, in een leeg stuk kantoor. Alleen het tapijt en een verdwaalde muur zonder post-its blijven achter. De rest van het pand staat nog wel vol met lege werkplekken, maar de helft hiervan heeft een rode sticker. Een enkeling zit te werken, maar bij de koffieautomaat blijft het stil. Je hebt net 700 vierkante meter afgestoten en je vraagt je af of dit een moment is om te vieren of juist niet. 

Read More

Topics: Online Werkplek

6 tips voor een sterke employee journey bij reboarding

Posted by Nienke Bruijn on 21-jun-2021 16:29:50

De reboarding komt nu echt dichtbij: we kunnen vanaf volgende week weer (deels) structureel naar kantoor. Voor veel medewerkers zal dit een grote verandering zijn; het is zo lang geleden dat we hele dagen op kantoor doorbrachten! Deze omschakeling brengt leuke en goede dingen met zich mee, maar werknemers kunnen het ook spannend of uitdagend vinden.

Read More

Topics: Online Werkplek