4 ict-trends binnen de financiële sector

Posted by Stefan Tuijt on 25-feb-2022 16:48:51

Net zoals voor alle sectoren is het ook voor de financiële sector een turbulent jaar geweest. Natuurlijk hadden we nog steeds te maken met covid-19, een snel veranderend technologisch landschap en concurrentie van nieuwe tech-driven startups. Maar ook kwamen er extra uitdagingen bij zoals de inflatie, de huizencrisis en het groeiende personeelstekort. Daarnaast hebben we te maken met de steeds hogere verwachtingen van klanten.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

8 trends voor de beste online klantervaring in 2022

Posted by Nienke Bruijn on 21-feb-2022 15:47:57

Klantcontact verloopt in veel sectoren inmiddels vooral online. Klanten verwachten hierbij een intuïtieve en op maat gemaakte digitale ervaring. Dit zijn ze inmiddels gewend door applicaties als Netflix en e-commerce giganten als Amazon. Daarnaast is ‘digitaal’ sinds de coronapandemie niet langer een optie, maar een must. Dus moet de digitale weg vlekkeloos zijn.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

De Microsoft trends van 2021 & 2022 voor organisaties

Posted by Thijs Leeuwenburgh on 10-dec-2021 15:13:54

Donkere dagen en lichtslingers: we hebben de feestdagen en de start van het nieuwe jaar in het vooruitzicht. Een mooi moment om te reflecteren én vooruit te kijken. In deze blog vatten we samen welke Microsoft 365-innovaties onze partner dit jaar geïntroduceerd heeft. Ook voorspellen we welke Microsoft-trends in 2022 van waarde zijn voor organisaties. 

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

Waarom steeds meer organisaties circulaire ict inzetten

Posted by Nienke Bruijn on 3-dec-2021 16:52:56

Een voetbalstadion voor de helft gevuld met afgeschreven ict-hardware. Zoveel hardware gooien wij in Nederland elk jaar opnieuw weg: 50 miljoen apparaten. De tijd dat we op kantoor alleen zo min mogelijk printten om bomen te besparen is echt voorbij; we kunnen op ict vlak zoveel meer doen om de toekomst duurzamer te maken. Het idee van circulaire ict helpt ons daarbij. Een mooi detail: naast dat we daarmee ‘groen doen’, levert het ook innovatieve kansen en lagere kosten op.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

Hoe je waarde creëert voor de klant in 6 stappen met dit innovatiemodel

Posted by Stefan Tuijt on 14-sep-2021 10:15:07

Er was eens een houtpulpfabrikant, genaamd Nokia, die zich in de jaren ‘80 ging toeleggen op elektriciteit en daarna als een van de eerste organisaties startte met de verkoop van telefoons. Zo ontwikkelde Nokia de eerste draadloze en mobiele telefoons. Zo´n twintig jaar lang had Nokia een leidende positie op de telefoonmarkt. Tot in 2011 een ander innovatief bedrijf die plaats wegkaapte: Apple. Het oppermachtige en innovatieve technologieconcern Nokia had te laat ingesprongen op de smartphone en miste daardoor de boot.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

Windows 365: de eerste indruk van het testteam van OGD

Posted by Barbara Forbes on 12-aug-2021 15:50:09

Wie het ict-nieuws volgt kan niet om de lancering van Windows 365 heen. Ben jij nog aan het uitzoeken of Windows 365 interessant is voor jouw organisatie? Ons testteam heeft na de lancering de grenzen van het platform opgezocht in een testtenant. In deze blog beschrijf ik onze eerste indruk van Windows 365. Wil jij weten of wij het aanraden? In deze blog vind je het antwoord.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

Reboarding: de juiste ict-infrastructuur voor het hybride werken

Posted by Tom Abbing on 26-jul-2021 11:34:00

Sinds het thuiswerken is dit als CIO mijn grote uitdaging: de thuis- en kantoorwerkplek naadloos op elkaar laten aansluiten. Want hoe zorgen we straks dat een overleg voor iedereen prettig verloopt, terwijl de helft bij elkaar zit op kantoor en de rest thuis? En hoe maken we het op afstand samenwerken in één document nog effectiever?

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

Top 6 ict-servicemanagement trends voor 2021 | dé servicedesk van de toekomst

Posted by Stefan Tuijt on 3-jun-2021 13:02:55

De ict-wereld staat nooit stil. Ook de wereld van het ict-servicemanagement verandert hard mee. Dit biedt zowel kansen als uitdagingen voor organisaties. In deze blog bespreek ik de belangrijkste trends voor de servicedesk. Het veranderende personeelsbestand en de coronacrisis hebben grote invloed op deze trends.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie

Waarom de hybrid cloud voor veel organisaties de beste keuze is

Posted by Rik van Berendonk on 31-mei-2021 11:34:12

De term hybride hoorde je vroeger misschien voor het eerst op school. Het ging dan over dieren als een muilezel, die een kruising zijn tussen verschillende organismen. Een hybrid cloud is eigenlijk net zoiets. Deze cloudoplossing is een kruising tussen verschillende soorten omgevingen voor je applicaties en data. Je ict-infrastructuur bevindt zich in een hybrid oplossing zowel ín je eigen organisatie als erbuiten in de public cloud.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie

7 tips voor een bloeiende bedrijfscultuur op afstand

Posted by Nienke Bruijn on 21-apr-2021 12:22:03

Verbondenheid, een gedeelde missie en gezelligheid: dat is wat een goede bedrijfscultuur medewerkers geeft. En dat is belangrijk. Voor gemiddeld 77 procent van de werknemers is de bedrijfscultuur - ook nu - essentieel in de blijheid op het werk. Maar het communiceren en behouden van deze cultuur op afstand is een uitdaging. Want juist dingen als verbondenheid en gezelligheid voel je digitaal een stuk lastiger.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

Zo versterk je het welzijn van medewerkers in deze digitale tijd

Posted by Nienke Bruijn on 26-mrt-2021 14:24:14

“De nieuwe manier van werken – thuis en op allerlei momenten van de dag - vraagt veel van mensen”, stelt Rik van Berendonk, technisch directeur van OGD. “En dit zal ook na de pandemie zo blijven. Want het plaatsonafhankelijke werken en consumeren heeft de toekomst.”

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek

Waarom werknemerswelzijn nu een van de belangrijkste speerpunten is

Posted by Nienke Bruijn on 26-mrt-2021 12:26:06

“Er is een reflectiemoment nodig over het welzijn van werknemers”, zegt Rik van Berendonk, technisch directeur van OGD. “De nieuwe manier van werken in bepaalde sectoren – thuis en op allerlei momenten van de dag - vraagt veel van mensen. En dit zal ook na de pandemie zo blijven. Want het plaatsonafhankelijke werken en consumeren heeft de toekomst. Daarom is het nu extra belangrijk om na te denken over het waarborgen van het personeelswelzijn.”

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Online Werkplek