Big data: 6 stappen om jouw data optimaal in te zetten

Posted by Josephine Bosman on 17-apr-2020 16:22:47

Big data wordt in elke sector steeds belangrijker. We kunnen het gebruiken om ons succes te meten én te voorspellen. Organisaties kunnen zo op basis van data beslissingen nemen, in plaats van op gevoel. En dan maakt het niet uit of het gaat om het voorspellen van criminaliteit, het inplannen van het juiste aantal zorgmedewerkers of het verbeteren van de marketing van een museum. In deze blogpost gaan we in op de relevantie van big data en hoe je als organisatie je data het beste kunt gebruiken. 

Read More

Topics: Business Intelligence

Hoe maak je een AI-strategie en waarom is dit belangrijk

Posted by Nienke Bruijn on 6-apr-2020 10:56:33

Artificial intelligence kan enorm veel waarde toevoegen aan je business: bijvoorbeeld in de vorm van kostenbesparing, het vergroten van inkomsten of het verbeteren van de customer experience. Toch ontbreekt de technologie vaak nog in de technische strategie van bedrijven.  

Read More

Topics: Business Intelligence

Hoe machine learning jouw werk juist leuker maakt

Posted by Mark Versteegh en Thomas Kamerling on 22-nov-2019 13:28:28

Nemen machine learning en artificial intelligence jouw baan straks over? En kunnen we mens en machine dan nog van elkaar onderscheiden? Veel mensen herkennen deze angsten ergens wel, en dat is begrijpelijk. In de media barst het van de verhalen over robots die complexe taken op zich nemen. En in de bioscoop komt kunstmatige intelligentie in opstand tegen de mensheid.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Business Intelligence

Hoe je artificial intelligence in jouw sector kunt toepassen

Posted by Floris Berends on 12-jul-2019 14:41:08

In onze vorige blogpost over Artificial Intelligence lieten we zien dat AI niet nieuw meer is en al veel nuttige toepassingen kent. Toch lees je in de praktijk vooral over bekende en innovatieve projecten als Google’s Duplex en Amazon’s Alexa. Dit zijn vooruitstrevende producten, maar ook de showcases van enorme bedrijven. Hierdoor is het voor andere organisaties helaas vaak niet duidelijk hoe AI voor hen van toegevoegde waarde kan zijn. Dat is zonde, want je kunt kunstmatige intelligentie op heel concrete manieren inzetten om de dagelijkse bedrijfsvoering te verbeteren.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Business Intelligence

De opkomst van Artificial Intelligence: oude techniek, nieuwe kansen

Posted by Arjen Goedegebure on 6-jun-2019 21:50:03

Artificial intelligence (AI); je hoort er de laatste jaren zoveel over dat je denkt dat het nieuw is. Maar niets is minder waar. Sterker nog, AI was in de jaren ’80 ook al een hot topic en bereikte toen een hoogtepunt aan interesse. We kunnen een hoop leren van de geschiedenis van AI: wat werkte wel, en wat niet? Welke nuttige toepassingen hebben we sinds de opkomst ontdekt? En hoe doen bedrijven hier hun voordeel mee? Zo ontdek je hoe je AI ook laagdrempelig kunt toepassen binnen jouw bedrijf.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Business Intelligence

Machine Learning voorbeeld: incasseren met een voorsprong

Posted by Arjen Goedegebure on 25-jan-2019 16:20:48

Begin oktober heeft het AI-Team van OGD het resultaat van een Machine Learning proof of concept gepresenteerd bij Flanderijn, een incasso- en gerechtsdeurwaardersorganisatie. Flanderijn is een van de grootste gerechtsdeurwaarder organisaties in Nederland en onderscheidt zich door een aanpak die grotere schulden en onnodige kosten voor schuldenaren voorkomt. OGD en Flanderijn werken al jaren samen op het gebied van softwareontwikkeling. In september zijn we daarnaast begonnen met het testen van Machine Learning-toepassingen.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie, Business Intelligence

AI: hoe gaat het met onze parkeerapp?

Posted by Arjen Goedegebure on 5-okt-2018 11:10:27

In de vorige blogpost vertelde ik hoe OGD Artificial Intelligence (AI) inzet om onze parkeerproblemen op te lossen. Na deze blog hebben we veel positieve reacties en vragen gehad. Met de nieuwe ontwikkelingen aan de parkeerapp is het daarom tijd voor een update!

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie, Business Intelligence

Eerste succesvolle editie Digital Salon met Information Development

Posted by Maurice Wehrmeijer on 4-jul-2018 14:39:22

Zoals we onlangs berichtten, zijn we druk bezig om de samenwerking met onze Japanse partner Information Development uit te breiden. Dat partnership richt zich op de ict-dienstverlening aan Japanse bedrijven die in Nederland gevestigd zijn.

Read More

Topics: Digitale Transformatie, Business Intelligence

AI: is er plek op de parkeerplaats?

Posted by Arjen Goedegebure on 22-jun-2018 15:00:23

Artificial Intelligence (AI) kan allerlei bedrijfsprocessen verbeteren en versnellen door data slim te combineren. Dit bespaart je al gauw tijd, geld en moeite. OGD’s innovatieve start-up op het gebied van machine learning en AI bekijkt steeds welke winst we op deze manier kunnen behalen. Zo zijn we nu bezig medewerkers automatisch realtime via een app inzicht te geven in het aantal vrije parkeerplaatsen rondom ons hoofdkantoor. In deze blogpost vertel ik je hoe we dit doen.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie, Business Intelligence

AI is the new normal: Artificial Intelligence bij OGD

Posted by Arjen Goedegebure on 25-mei-2018 14:19:51

Afgelopen maand ben ik namens OGD naar Seattle, Washington afgereisd om de Intelligent Cloud Architect Bootcamp van Microsoft bij te wonen. Deze bootcamp is de ideale gelegenheid om diep in Azure te duiken en de visie van Microsoft te horen op de ontwikkelingen van hun clouddiensten.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie, Business Intelligence

Machine learning: hoe werkt het in de praktijk?

Posted by Arjen Goedegebure on 22-dec-2017 11:04:40

De laatste tijd is machine learning regelmatig in het nieuws. Of het nu gaat om zelfrijdende auto’s of het verslaan van de beste Go-speler ter wereld, computers lijken tegenwoordig alles te kunnen. Ondanks al de berichtgeving is het voor veel mensen niet helemaal duidelijk wat machine learning nu precies is, en wat de mogelijkheden en beperkingen ervan zijn. In deze serie blogposts leest u hoe machine learning werkt, hoe het in de praktijk wordt toegepast en wat het voor u kan betekenen.

Read More

Topics: Ict Trends & Innovatie, Digitale Transformatie, Business Intelligence

Drie tips voor een vliegende start met Business Intelligence

Posted by Wouter Gielen on 24-jul-2017 17:07:35

Steeds meer bedrijven zetten Business Intelligence (BI) in om hun effectiviteit te vergroten. Via het verzamelen en analyseren van gegevens van bijvoorbeeld klanten, markttoestanden en concurrenten kan een bedrijf doeltreffend inspelen op de status quo en zo competitief voordeel creëren. Er bestaan veel succesverhalen van data-driven bedrijven die enorme winsten boekten door op deze manier in te spelen op trends.

Read More

Topics: Digitale Transformatie, Business Intelligence