De 4 beste trainingen voor kantoorautomatisering

Geschreven door Redactie OGD
2 min leestijd
12-feb-2016 14:53:38

Ontwikkelingen binnen de ict volgen elkaar in razend tempo op, en het is belangrijk om up-to-date te blijven. Maar ook al maakt u op kantoor gebruik van de nieuwste hardware en software, uw team moet er wel mee kunnen omgaan. Daarom zijn trainingen en opleidingen minstens net zo belangrijk als de voorzieningen zelf. Creëert u voor uw personeel de juiste omstandigheden om optimaal gebruik te maken van de aanwezige kantoorautomatisering? Wij hebben voor u de vier meest nuttige trainingen op een rijtje gezet.

Microsoft Office 365

Als uw bedrijf een abonnement heeft op Microsoft Office 365 kan uw team veel rendement halen uit het volgen van een training. Uw personeel is namelijk wel bekend met Microsoft Office, maar dit betreft vaak alleen de basisfunctionaliteiten. Een Office 365-training kan voor uw medewerkers efficiëntie verhogend werken. De training is voor iedereen geschikt en zorgt ervoor dat uw team sneller en gemakkelijker de weg vindt in Microsoft Office en verwante programma’s zoals SharePoint.  Er zijn ook meer specialistische trainingen voor beheerders, die meer inzicht bieden in cloud computing en virtualisatie met Office 365.

Daarnaast biedt het Microsoft Office-trainingscentrum gratis trainingen in Office 2016. Er zijn tal van handleidingen, trainingen en scenario’s te vinden op de website voor alle applicaties die binnen het Office-pakket vallen. Zelfstudie is altijd aan te raden, maar het vereist wel wat discipline van u en uw team. Om te zorgen dat u precies leert wat u wil leren, bieden wij ook persoonlijke trainingen aan die passen bij uw specifieke leerbehoeften.

Download 'm nu: whitepaper over productief werken met Office 365. 

Windows 10

De nieuwste versie van het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld is Windows 10. Ten opzichte van de eerdere versies heeft Windows 10 een aantal belangrijke voordelen. Zoals is het bijvoorbeeld gratis te updaten en biedt het betere beveiliging. Om te zorgen dat uw team de weg vindt binnen alle applicaties en profijt heeft van de nieuwste verbeteringen in het besturingssysteem, kunt u een gezamenlijke Windows 10-training organiseren.

ISO-beveiliging

Een belangrijk aspect van kantoorautomatisering is beveiliging. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dat geldt ook voor datalekken. Sinds de nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens van kracht is geworden, is het des te belangrijker om uw bedrijfsgegevens voldoende te beveiligen. Om uw ict-personeel bewust te maken van het belang van informatiebeveiliging, is het verstandig om ze een cursus conform de ISO 27001-norm te laten volgen. ISO 27001 is de meest gebruikte veiligheidsnormen ter wereld, en is geschikt voor iedere branche. Door het volgen van een cursus blijven uw medewerkers op de hoogte van de nieuwste informatiebeveiligingstechnieken en leren ze deze te beheersen zodat uw gevoelige bedrijfsinformatie en klantgegevens veilig blijven.

CompTIA Cloud Essentials

Steeds meer applicaties draaien in de cloud. Het is daarom belangrijk dat uw personeel kan omgaan met de cloud, vooral op de gebieden van bedrijfsvoering en techniek. De Cloud Essentials-training van CompTIA kan hierbij een enorme hulp zijn. Deze brengt uw personeel namelijk de basisbeginselen van cloudgebruik bij, en hoe de cloud effectief beheerd kan worden in een kantooromgeving.

kantoorautomatiseringAls uw personeel deelneemt aan cursussen en trainingen voor kantoorautomatisering, heeft de hele organisatie hier profijt van: uw bedrijfsprocessen worden efficiënter én effectiever. Zorg ervoor dat u op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen de ict, want er komen dagelijks nieuwe kennis en technieken beschikbaar die u kunt toepassen binnen uw kantooromgeving.

Ontvang email updates