Zo neem je de tijdelijk gratis versie van Microsoft Teams in gebruik

Geschreven door Simone Hendriks
2 min leestijd
16-mrt-2020 17:34:39

Microsoft biedt de zakelijke thuiswerksoftware Teams tijdelijk gratis aan vanwege het COVID-19-virus. De komende zes maanden kan ieder bedrijf en individu een gratis premiumversie van Microsoft Teams gebruiken. Zo kunnen teams en individuen wereldwijd extra effectief en in contact met elkaar werken vanuit huis. Sinds 10 maart heeft Microsoft de gratis versie uitgebreid met video-conferencing. Graag leggen we je uit wat je hiermee kunt, hoe je dit aanpakt en waar je rekening mee moet houden.

Hoe kan je gebruik maken van de gratis versie van teams?

Individueel kan iedere nieuwe gebruiker met een email en bedrijfsnaam gratis een account aanmaken en andere personen uitnodigen en toevoegen aan de Teams-omgeving. Dit doe je via Teams op het web.

Tip: houd als organisatie wel grip op het gebruik ervan; laat niet iedereen zomaar de applicatie los van elkaar gebruiken. Door een organisatiebrede Teams aan te maken, hebben beheerders toegang tot een organogram en bepaal je als organisatie zelf wie toegang heeft tot deze tijdelijke Teams-omgeving. Houd er daarnaast rekening mee dat eindgebruikers bij de start van het gebruik wat begeleiding nodig kunnen hebben. Hiervoor kun je bijvoorbeeld onze instructievideo’s Tips van Thijs gebruiken.

Is deze Teamsversie voor elk bedrijf geschikt?

Organisaties kunnen gebruik maken van de gratis Premiumversie met maximaal 300 gebruikers. De bestandsopslag is beperkt tot 2GB per gebruiker en 10GB gedeelde opslag. Deze gratis versie is daarmee echt gebouwd om tijdelijk te gebruiken. Zie het als een optie om nu direct de effectiviteit van het samenwerken te verhogen. En als een pilot om deze manier van samenwerken met (een deel van) de organisatie uit te proberen.

Wat is het verschil tussen Microsoft Teams Premium en de gratis versie van deze tool?

Onderstaand het verschil tussen Microsoft Teams Gratis en Microsoft Teams Premium.

 

Microsoft Teams Gratis

Microsoft Teams Premium

Maximaal aantal leden

300 gebruikers

Mogelijk onbeperkt, inclusief een enterprise-licentie

Bestandsopslag

2 GB/gebruiker en 10 GB gedeelde opslag

1 TB/gebruiker

Gastaccounts

Ja

Ja

Online audio- en videogesprekken voeren (1:1 en groepsgesprekken)

Ja

Ja

Kanaal vergaderingen

Ja

Ja

Scherm delen

Ja

Ja

Geplande vergaderingen

Nee

Ja

Opname van de vergadering

Nee

Beschikbaar bij Microsoft Stream

Telefoongesprekken en televergadering

Nee

Ja

 

Ik kan geen ‘Teams gratis’ aanmaken. Wat nu?

Wanneer je als organisatie een Office 365-werk of schoolaccount hebt, kun je je meestal niet meer registreren voor ‘Teams Gratis’. Vaak heb je de gratis proefperiode dan namelijk al gebruikt. Je kunt dit checken via Teams op het web. OGD helpt je graag om eventuele wensen voor verdere uitbreiding te bekijken.

Direct aan de slag

Heb je Teams opgestart en wil je snel aan de slag? Op ons YouTube-kanaal geven we je de nuttige tips om alles uit deze handige tool te halen. Bekijk daarvoor onze Tips van Thijs voor Teams. Daarnaast hebben we een Quick Reference Sheet over Teams gemaakt die je snel op weg helpt.

Vragen?

Heb je nog vragen over Teams Gratis of over Teams in het algemeen? Laat het ons weten, we helpen je graag. Zo zetten we ons samen in om productief te zijn en blijven! 

 

Ontvang email updates