De Microsoft trends van 2021 & 2022 voor organisaties

Geschreven door Thijs Leeuwenburgh
3 min leestijd
10-dec-2021 15:13:54

Donkere dagen en lichtslingers: we hebben de feestdagen en de start van het nieuwe jaar in het vooruitzicht. Een mooi moment om te reflecteren én vooruit te kijken. In deze blog vatten we samen welke Microsoft 365-innovaties onze partner dit jaar geïntroduceerd heeft. Ook voorspellen we welke Microsoft-trends in 2022 van waarde zijn voor organisaties. 

Microsoft-trends in 2021

Het afgelopen jaar heeft onze Partner Microsoft een hoop nieuwe dingen geïntroduceerd. Hieronder een samenvatting van de meest opvallende updates:

Doorontwikkelingen Microsoft Teams: 

Microsoft heeft afgelopen half jaar flink verder gesleuteld aan Teams. Dit heeft geleid tot handige nieuwe opties. Zo kun je nu meer mensen tegelijk zien in een vergadering. Daarnaast overleg je tijdens een online vergadering gemakkelijk in aparte groepen met de breakout rooms.

Bekijk in dit filmpje hoe en wanneer je Teams breakout rooms gebruikt.

Microsoft Viva:

Viva is de verzamelnaam voor allerlei ontwikkelingen die gebruikers middelen geven om het maximale uit de tools en hun werkdag te halen. Zo geeft Viva je inzicht in jouw tijdsbesteding en krijg je een gepersonaliseerde suggestie hoe je meer uit je tijd haalt. 

📖 Dé ultieme guide: Het juiste beleid voor hybride werken

Windows 11

In het najaar heeft Microsoft Windows 11 geïntroduceerd. Deze nieuwste Windows-versie is voor de gebruikers vooral op uiterlijk vlak flink vernieuwd. Het vensterbeheer is geüpdatet en het wordt mogelijk om Android-apps te gebruiken.

Lees hier over onze eerste indruk van Windows 11.

Citizen Developers en het Microsoft Power Platform

Microsoft maakt steeds meer mogelijk voor de zogenaamde ‘citizen developers’. Deze medewerkers bouwen mini-applicaties voor zichzelf en collega’s om het werk efficiënter te maken, zonder dat zij zelf softwareontwikkelaars zijn. Zij bouwen nu op het Microsoft Power Platform steeds eenvoudiger oplossingen binnen de omgeving van de organisatie, inclusief de daarbij behorende beveiligingsmaatregelen.

Hier leren we je zelf in één dag een app te bouwen met Microsoft PowerApps.

Microsoft-trends voor 2022

En wat gaat Microsoft ons komend jaar brengen? Dat is altijd lastig te voorspellen. Maar we durven hier toch enkele voorspellingen te doen:

Eenvoudige applicaties bouwen met Lists

Microsoft gaat meer inzetten op het laagdrempelig bouwen van eenvoudige applicaties. Dit doet Microsoft met uitbreidingen op de app Lists. Zo komt er binnenkort een update waarmee je Lists kunt inzetten als gepersonaliseerde projectmanagement-omgeving. De lists-oplossing komt binnenkort als app op Android uit.

In dit filmpje laten we je zien hoe je werk structureert met Microsoft Lists.

Handiger hybride werken met Microsoft Loop en Teams

Hybride werken wordt steeds meer de norm bij kenniswerkers. Microsoft speelt hier slim op in en kopieert bestaande succesformules om hierbij de te ondersteunen. Een voorbeeld hiervan is Microsoft Loop, een applicatie die binnen het Microsoft-ecosysteem vergelijkbare functionaliteiten gaat bieden als de Notion-app. 

Microsoft Loop biedt teams een dynamische online werkomgeving waarin mensen gelijktijdig kunnen samenwerken. Deze oplossing lost naar verwachting verschillende ongemakken op die het hybride werken met zich meebrengt. In het verlengde hiervan zal het verder ontwikkelen van Microsoft Teams onverminderd hard doorgaan.

Een mooi 2022 met effectief gebruik van Microsoft 

Heeft jouw organisatie al nagedacht over de goede voornemens voor 2022? Wil je de mogelijkheden van Microsoft Teams optimaal inzetten, zodat je mensen prettiger en effectiever werken? Bel dan gerust eens met onze consultants voor een vrijblijvend gesprek. We denken graag met je mee!

En wil je verder lezen over hoe je alles uit Microsoft 365 haalt? Bekijk dan de volgende content:

We wensen je een mooie feestmaand toe. En de OGD-productivity consultants kijken met frisse zin uit naar alle nieuwe uitdagingen die 2022 brengt!

Ontvang email updates