Hybride werken: het is de laatste tijd een typisch buzzwoord. Maar buzzwoord of niet, het staat vast dat hybride werken een term is waar we niet meer omheen kunnen. In deze blog geef ik de drie belangrijkste redenen waarom jouw organisatie hybride werken niet kan negeren.
Leestip: download deze whitepaper over de weg naar de toekomstige werkplek.
De noodzaak voor wendbaarheid – het vermogen van een organisatie om zichzelf aan te passen in een veranderende omgeving - is groter dan ooit. De wendbaarheid van organisaties levert aanzienlijke financiële voordelen op. Wendbare bedrijven hebben meer dan twee keer zoveel kans als de gemiddelde organisaties om hogere financiële prestaties te behalen (55 procent versus 25 procent).
Om wendbaar te zijn moeten je medewerkers een flexibele manier van werken hebben. Het is gebleken dat medewerkers sneller veranderingen kunnen doorvoeren. En dat is mogelijk als zij vrijheid hebben in hun manier van werken. Een hybride werkmodel helpt hierbij:
Hoe weet je of je organisatie agile genoeg is voor deze veranderende wereld? In de huidige situatie is het belangrijk dat je bedrijf geen machine is met een hiërarchie van bovenaf, maar dat het de flexibele middelen heeft om snel veranderingen door te voeren. Een agile manier van werken zorgt ervoor dat je organisatie sneller fouten en problemen kan opsporen en elimineren. Daarnaast hebben agile organisaties een betere focus op de klantbehoeften.
Er is een groot tekort aan toptalent. Dit heeft grote gevolgen voor bedrijven. Als deze trend doorzet lopen bedrijven wereldwijd tegen 2030 het risico van 8,4 biljoen dollar aan inkomsten te verliezen. De ´War on Talent´ zet in de toekomst dan ook steeds heviger door.
📖 Dé ultieme guide: Het juiste beleid voor hybride werken
Voor organisaties die hun medewerkers dwingen om na de coronapandemie weer fulltime naar kantoor te komen, is een verlies tijdens deze ´war´ onvermijdelijk. Want dit gaat dwars in tegen de waardes van vrijheid, gelijkheid en flexibiliteit die nu voor veel mensen bovenaan staan. Het is voor sommige medewerkers een reden om ergens anders te kijken voor een werkplek.
Een onderzoek onder 1.000 werknemers toont aan dat 39 procent zou overwegen om te stoppen als hun werkgever werken op afstand niet zou toestaan. Het generatieverschil is duidelijk: onder millennials en Gen Z was dit cijfer 49 procent, volgens de peiling van Morning Consult.
In een recent rapport van Accenture, geeft 83 procent van de 9.325 onderzochte medewerkers aan dat zij voorkeur geven aan een hybride model waarbij zij minimaal 25 procent remote werken.
’Netflixificatie’ of democratisering van de ict – de manier waarop mensen privé met apps omgaan – zorgt dat medewerkers andere verwachtingen hebben over werk. Ze willen op het werk net zo intuïtief gebruik kunnen maken van techniek als thuis. Dat betekent dat je hier als organisatie op in moet spelen, wil je je medewerkers behouden.
Vroeger moesten we mensen leren hoe technologie werkte. Maar de laatste jaren werken goede applicaties precies zoals mensen verwachten; de techniek is logisch geworden. In plaats van dat wij ons aanpassen aan technologie, vormt de technologie zich meer naar wat wij willen als mens.
Hybride werken is echt onvermijdelijk zeggen experts, en dat vinden wij bij OGD ook. Maar is dit niet een drastische verandering? Wat komt er allemaal bij kijken? Het allerbelangrijkste voor jouw organisatie is om de medewerkers hierin centraal te zetten. Zij moeten immers dagelijks werken met de technologie.
Wij schreven een whitepaper over hybride werken. Je vindt in deze whitepaper:
OGD haalt al meer dan 35 jaar het maximale uit ict voor mensen en organisaties. Als strategisch partner bedenkt, bouwt en beheert OGD fullservice ict-oplossingen die de bedrijfsdoelen en medewerkers optimaal ondersteunen. Hierin neemt OGD de uitdagingen van alle afdelingen en medewerkers mee, vanuit het idee dat organisaties alleen zo duurzaam succes bereiken.
© 2023 OGD ict-diensten.
Algemene voorwaarden | Algemene inkoopvoorwaarden | Privacyverklaring
Nog geen reacties
Reageer als eerste