Is de thuiswerkomgeving van jouw mensen nog niet optimaal?

Geschreven door Thijs Leeuwenburgh
1 min leestijd
24-jul-2020 11:39:20

Kunnen jouw medewerkers al optimaal thuiswerken? Wanneer iedereen vanuit huis werkt, vraagt dit veel van jouw systemen. Niet elke omgeving is hierop gebouwd. Lees hier hoe Microsoft Teams bijdraagt aan het creëren van een stabiele thuiswerkplek.

Tijdelijk gratis versie van Microsoft Teams beschikbaar

Microsoft biedt de zakelijke thuiswerksoftware Teams tijdelijk gratis aan vanwege het Covid-19-virus. De komende tijd kan ieder bedrijf en individu een gratis premiumversie van Microsoft Teams gebruiken. Zo kunnen teams en individuen wereldwijd extra effectief en in contact met elkaar werken vanuit huis. Sinds 10 maart heeft Microsoft de gratis versie uitgebreid met video-conferencing. Graag leggen we je uit wat je hiermee kunt, hoe je dit aanpakt en waar je rekening mee moet houden.

Is deze Teamsversie voor elk bedrijf geschikt

Organisaties kunnen gebruikmaken van de gratis Premiumversie van Teams, met een onbeperkt aantal medewerkers! De bestandsopslag is beperkt tot 2GB per gebruiker en 10GB gedeelde opslag. Deze gratis versie is daarmee echt gebouwd om tijdelijk te gebruiken. Zie het als een optie om nu direct de effectiviteit van het samenwerken te verhogen. En als een pilot om deze manier van samenwerken met (een deel van) de organisatie uit te proberen.

Hoe maak je gebruik van de gratis versie van Teams?

Individueel kan iedere nieuwe gebruiker met een email en bedrijfsnaam gratis een account aanmaken. Deze gebruiker kan vervolgens andere personen uitnodigen en toevoegen aan de Teams-omgeving. Dit doe je via Teams op het web.

Tip: houd als organisatie wel grip op het gebruik ervan; laat niet iedereen zomaar de applicatie los van elkaar gebruiken. Door een organisatiebrede Teams aan te maken, hebben beheerders toegang tot een organogram en bepaal je als organisatie zelf wie toegang heeft tot deze tijdelijke Teams-omgeving. Houd er daarnaast rekening mee dat eindgebruikers bij de start van het gebruik wat begeleiding nodig kunnen hebben. Hiervoor kun je bijvoorbeeld onze instructievideo’s Tips van Thijs gebruiken.

Tips van Thijs

Thijs legt je in deze Tips van Thijs uit hoe je gemakkelijk zelf Teams inricht. Zo werk je effectief samen met collega's, ook als je niet op dezelfde locatie bent.

Ontvang email updates