Geef je bedrijf IT-detachering cadeau

Geschreven door Josephine Bosman
4 min leestijd
16-nov-2018 9:28:57

De herfst liet even op zich wachten, waardoor het nu voelt alsof we in sneltreinvaart op het einde van het jaar afstormen. Niet alleen privé, maar ook op het werk zijn die laatste paar maanden druk. Projecten moeten worden afgerond, losse eindjes aan elkaar geknoopt en de plannen voor het nieuwe jaar moeten af. En dat alles voor de feestdagen natuurlijk. En om het nog drukker te maken, heb je deze maanden al snel last van onderbezetting. Niet alleen zijn er veel mensen vrij, ook het gure weer helpt niet mee. Zo kan je ict-beheerder zomaar een week thuiszitten met de griep.

IT-staffing: het bekende personeelstekort

Zeker nu de problemen rondom IT-staffing alleen maar groter worden en er in December ook nog eens minder mensen solliciteren, voel je de afwezigheid van een ict’er meteen. Of dat nou door ziekte of verlof komt. Het vervelende is dat je ict-beheerder dan alleen maar alledaagse, routineklusjes gedaan krijgt. Oftewel, hij is constant ict-brandjes aan het blussen en komt niet aan zijn projecten toe.
Het einde van het jaar is ook hét moment om dat opleidingsbudget op te maken. Dat lukt natuurlijk niet als de ict-afdeling zijn handen vol heeft en er ook nog eens mensen op vakantie zijn. Dit is voor zowel de beheerder als de organisatie nogal frustrerend.

Oftewel, je hebt behoefte aan ruimte. Ruimte binnen je organisatie om projecten weer op te pakken of af te ronden. Ruimte voor opleidingen en verbeteringen. Die ruimte is voor elk bedrijf belangrijk, maar niet altijd aanwezig. Misschien heb je wel behoefte aan iemand die met een frisse blik naar jouw organisatie kijkt. Soms zit je zo vastgeroest in bepaalde processen dat het lastig is om buiten de gebaande paden te denken. De juiste persoon hiervoor vinden blijkt in de huidige arbeidsmarkt erg lastig.

Sommige bedrijven lossen hun persoonstekort op door hun eigen leertraject op te stellen. Hierdoor is het mogelijk mensen uit andere richtingen aan te nemen en intern op te leiden tot ict’er. Dit is niet alleen een duur en tijdrovend project, het is ook niet voor elk bedrijf een goede oplossing. Soms heb je tijdelijk behoefte aan een specialist, liever vandaag dan morgen. Daarnaast kan niet elk bedrijf een flitsende werkplek aanbieden en blijft het dus lastig om dat jonge IT-talent aan te trekken én te behouden.

Een (tijdelijke) ict’er onder de boom

Mijn advies? Geef je bedrijf IT-detachering cadeau! Het klinkt misschien gek, maar een tijdelijke ict’er kan veel voor jouw bedrijf betekenen. Hij kan snel bij jou aan de slag, wat betekent dat je ict-projecten niet stil blijven liggen en die griep van je beheerder toch niet zo’n ramp blijkt. Detachering is veelzijdig; een goed detacheringsbedrijf kan jou voorzien van een helpende hand, een beheerder of een technisch specialist.

Wat is er nu beter dan een cadeau dat zichzelf terugbetaalt? Denk hierbij aan de frisse blik die hij op de organisatie werpt en de expertise die zij meebrengt. Maar ook aan de continuïteit van jouw ict-organisatie die hij garandeert. Daarnaast hoeft jouw bedrijf zich niet te bekommeren om de opleiding van deze ict’er, terwijl je wel de vruchten plukt van het hebben van een extra sparringpartner. Zo geef je jouw vaste beheerder de ruimte om die ene cursus te volgen zonder dat zijn collega’s daar last van hebben.

Waarom IT-detachering van OGD?

Top, die gedetacheerde ict’er staat op je verlanglijstje! Maar waar haal je hem of haar vandaan? Zoals gezegd is er een ernstig tekort aan ervaren en deskundige ict’ers. Daarnaast is het lastig kiezen uit het ruime aanbod aan ict-detacheringbureaus. Maar waarom dan OGD?

Het voordeel van OGD is dat we flexibel zijn en alleen hoogopgeleide en gemotiveerde ict’ers inzetten. Hierdoor is het mogelijk om snel iemand bij je in te zetten, vaak al de volgende dag. Wij houden namelijk ook niet van dikke contracten of kleine lettertjes. We kunnen je dus ook helpen bij een verhuizing die toch meer om handen heeft dan gedacht, of als je ict-afdeling de dupe is van een ziektegolf.
Daarnaast zijn we geen detacheringsbureau, maar een ict-dienstverlener. Dit betekent dat we kennis in huis hebben van alles wat met ict te maken heeft. Het voordeel voor jou is dat je niet meer op zoek hoeft op het moment dat je naast een systeembeheerder ook behoefte hebt aan beveiligingsadvies of nieuwe laptops.

Voor ons is het belangrijkste aan detachering dat de juiste persoon bij jou terecht komt. Wij willen zeker weten dat de ict’er die bij jouw bedrijf aan de slag gaat, jouw organisatie op de juiste manier de ruimte kan geven. Dit doen we door eerst samen met jou de behoefte van het bedrijf aan het licht te brengen. Hierdoor kunnen we ook op de achterliggende vraag inspelen. Vervolgens ga je in gesprek met de juiste ict'er. Dit is bij OGD altijd een hoogopgeleid persoon, die zich de werkzaamheden snel eigen maakt. Zodat jij en je collega's ook dit jaar de feestdagen zorgeloos doorkomen.

Kom vrijblijvend met ons in contact over tijdelijke ondersteuning met een blijvende indruk.

Ict-detachering waar je blij van wordt.

Ontvang email updates