Whitepaper: wat is er nieuw in Veeam Backup & Replication v7?

Geschreven door Redactie OGD
3 min leestijd
4-okt-2013 12:33:32

Onze Joep Piscaer, VMware Certified Design Expert, houdt nauwgezet alle ontwikkelingen op het gebied van virtualisatie in de gaten en schrijft daarover op zijn blog VirtualLifestyle.nl. En dat is ook Veeam niet ontgaan, de bekende ontwikkelaar van tooling voor virtualisatie-oplossingen. Zij vroegen Joep daarom een whitepaper te schrijven over de nieuwe versie van Veeam Backup & Replication, versie 7. Deze whitepaper is afgelopen week gepubliceerd en is verplicht leesvoer voor iedereen die werkt met Veeam-producten en bovendien zeer interessant voor alle VMware-gebruikers en virtualisatie-experts.

Waarom deze whitepaper?

Veeam Backup & Replication v7 verschilt behoorlijk van de vorige versie. En dat merkt u als beheerder en infrastructuurspecialist. In zijn whitepaper neemt Joep de talloze veranderingen onder de loep op een prettig leesbare manier, met een hoop praktische screenshots.

Belangrijke nieuwe functionaliteiten

Een aantal nieuwe functionaliteiten waren al eerder aangekondigd, zoals ondersteuning voor vCloud Director, de Veeam Explorer voor SharePoint en de self-service 1-click restore voor eindgebruikers. Twee grote verbeteringen waren echter nog niet aangekondigd en bieden oplossingen voor bekende uitdagingen waarvoor nog geen eenduidige oplossing was in voorgaande versies. Deze twee uitdagingen zijn:

  1. Hoe kan ik zonder verstoring in kortere intervallen back-ups maken?
  2. Hoe breng ik op een eenvoudige manier mijn back-ups offsite via mijn WAN?

De eerste uitdaging is opgelost doordat het nu mogelijk is zo vaak u wilt Storage Snapshots te back-uppen. U kunt zelfs elke vijf minuten een back-up maken zonder impact op de productie-omgeving, door gebruik te maken van SAN-gebaseerde snapshots.

De tweede uitdaging is opgelost doordat u nu de mogelijkheid heeft om direct back-ups te kopiëren naar een offsite locatie. Dat is een enorme vooruitgang, daar deze kopieerslag nu volledig geïntegreerd is in de functionaliteit en werking van Veeam B&R, zodat deze back-updata naar een tweede locatie geschreven wordt met inbegrip van alle opties en functionaliteiten die de onsite back-upmethode heeft. Een groot voordeel is bovendien dat WAN-acceleratie ingebouwd is. Zo wordt uw WAN-lijn zo min mogelijk belast en gaat er geen overbodige data over de lijn.

 

Ingebouwde WAN-acceleratie heeft aangepaste netwerkinstellingen zoals een TCP/IP-poort en verschillende streams.

 

Deze update maakt Veeam Backup & Replication een zeer interessante oplossing voor organisaties die hun eigen private cloud gebruiken en voor dienstverleners in de publieke sector die gebruik maken van public en hybrid cloud. De nieuwe features die worden behandeld in deze whitepaper leveren een efficiënter, flexibeler back-upproces op.

Download de whitepaper op onderstaande link:


Lunch & Learn met Veeam

OGD en Veeam organiseerden op woensdagochtend 25 september samen een bijeenkomst die bezoekers informeerde over de nieuwe features en verbeteringen in Veeam B&R v7. Joep Piscaer presenteerde delen van zijn whitepaper en Henk Arts, system engineer van Veeam, lichtte de business case toe. Tijdens de demo werd middels een aantal voorbeeldsituaties getoond welke voordelen versie 7 biedt ten opzichte van de vorige versie. De bezoekers bestonden uit OGD'ers en klanten van OGD. De aanwezigen reageerden enthousiast op de vernieuwingen in Veeam Back-up & Replication v7.

Wij delen onze kennis en ervaringen graag met u. Wilt u weten wat Veeam Backup & Replication v7 voor uw gevirtualiseerde omgeving kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Ontvang email updates