Lync wordt Skype for Business: wat verandert er allemaal?

Geschreven door Redactie OGD
1 min leestijd
17-nov-2014 14:56:48

In de eerste helft van 2015 hernoemt Microsoft Lync naar Skype for Business. Skype werd tien jaar geleden gelanceerd en inmiddels wordt het platform door meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld gebruikt. Lync is in de afgelopen tien jaar door Microsoft ontwikkeld tot een communicatieplatform dat het mogelijk maakt om (samen) te werken waar en wanneer je maar wil. Met Skype for Business brengt Microsoft volgens eigen zeggen het beste uit twee werelden bij elkaar. Maar wat verandert er nu eigenlijk allemaal?

Skype for BusinessAnder jasje

Het eerste dat opvalt is dat de interface van Lync er anders uit ziet. Zo zijn de iconen voor bellen, gesprek beëindigen en video toevoegen vervangen door de herkenbare iconen uit Skype. Met een Group Policy kunt u de oude vertrouwde Lync-interface terug krijgen, maar daarmee verliest u mogelijk wel de toegang tot nieuwe features.

Extra features

In Skype for Business is het mogelijk om videogesprekken met Skype-gebruikers te voeren. Daarnaast maakt Skype for Business gebruik van de Skype user directory waardoor u elke Skype-gebruiker vanaf elk apparaat kunt bellen. Verder heeft Microsoft de call monitor uit Skype toegevoegd. Hierdoor blijft een actief gesprek - in een klein schermpje - zichtbaar op uw beeldscherm wanneer u zich focust op andere applicaties.

Aan de vertrouwde telefonie- en samenwerkingstools uit Lync is verder niets gedaan. Deze functionaliteiten vindt u gewoon terug in Skype for Business.

Moet ik zelf nog iets doen?

Nee. Voor Office 365-klanten voert Microsoft zelf de update uit. Heeft u alleen Lync (via OGD) dan doen wij dat voor u.  Heeft u verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

adviseurs_en_specialisten-CtA

Ontvang email updates