Hoe 'cloud ready' zijn organisaties?

Geschreven door Redactie OGD
1 min leestijd
6-nov-2014 13:20:18

Zijn organisaties cloud ready? Dat is de vraag die ik afgelopen week tijdens de vakbeurs Tooling Event aan de bezoekers stelde. In totaal deden 82 bezoekers van de beurs mee aan ons cloud readiness onderzoek. Hieronder beschrijf ik de belangrijkste bevindingen en kunt u de volledige rapportage downloaden.

SSO Baby

Waarom we de cloud gebruiken

Uit het onderzoek komt naar voren dat het zorgen voor een tijd- en plaatsonafhankelijke werkplek voor gebruikers een belangrijke reden is om gebruik te maken van clouddiensten. Daarnaast spelen de verhoging van de continuïteit van de ict-omgeving en het verlagen van de beheerlast een belangrijke rol bij de beslissing om naar cloudoplossingen te kijken.

Wat we uit de cloud willen afnemen

Het opslaan van bestanden en het verzorgen van onze e-mail zijn de belangrijkste onderdelen die we uit de cloud willen afnemen. We zijn natuurlijk al jaren gewend aan zaken als Gmail, Hotmail en Dropbox. Het is daarom ook niet gek dat we de functionaliteiten die we in ons privéleven graag gebruiken, ook in ons werk willen terugzien.

Angst voor veiligheid belangrijkste reden om cloud te vermijden

Als belangrijkste reden om (nog) niet met de cloud in de weer te gaan noemden de bezoekers de onduidelijkheid over de veiligheid van de cloud. De cloud wordt niet zozeer gezien als onveilig, maar het is vooral onbekend hoe veilig de cloud is. "Waar staan mijn gegevens?", "Wie kan daarbij?",  "Wat moet ik doen om de boel veilig te stellen?", zijn vragen die de bezoekers stellen.

 

Wilt u advies hoe u met uw organisatie naar de cloud kunt gaan? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze cloudcoaches.

Ontvang email updates