Nieuwe features in Office 365: Groups, Clutter en Delve

Geschreven door Redactie OGD
2 min leestijd
24-nov-2014 8:30:08

In een vorige blogpost schreven we al dat Microsoft in de eerste helft van 2015 Lync zal vervangen door Skype for Business. Maar Microsoft is nog meer leuke dingen aan het doen. Zo worden er binnen Office 365 de komende weken een aantal andere nieuwe features beschikbaar gemaakt: Groups, Clutter en Delve. Wat u met deze features kunt hebben we voor u op een rijtje gezet.

Beter samenwerken met Groups

Office 365 GroupsIn Groups brengt Microsoft tools, mensen en informatie samen en maakt het zo voor collega's makkelijker om online samen te werken. Groups kunt u zien als vervanging van onder andere de Public Folders en Site Mailboxes.

Groups is een default-optie in Office 365. Wilt u Groups uitschakelen, dan kan dat alleen wanneer de functie beschikbaar is gemaakt en via zogenoemde OWA Mailbox Policies. Benieuwd hoe Groups werkt? Bekijk dan hier het instructiefilmpje.

Orde op zaken met Clutter

Office 365 ClutterClutter helpt je bij het prioriteren van je e-mails met behulp van machine learning. Berichten met een lage prioriteit worden verplaatst (en dus niet verwijderd) naar een aparte Clutter-map zodat je je kunt focussen op de meest belangrijke berichten.

In tegenstelling tot Groups is Clutter géén default optie. Wilt u gebruik maken van Clutter dan zul je het dus zelf aan moeten zetten. Hoe Clutter precies werkt lees je hier.

Informatie presenteren met Delve

Delve ScreenshotMet Delve, dat net als Clutter gebruik maakt van machine learning, presenteert u informatie uit Exchange Online, Lync Online, SharePoint Online en OneDrive for Business via de browser op een persoonlijke manier.

Delve is voorlopig alleen beschikbaar wanneer de First Release functie is aangezet. Lees hier meer over Delve.

Outlook en Multi-Factor Authentication (MFA)

In combinatie met Outlook 2013, Office 365 en Azure Active Directory kunt u volgend jaar gebruikersprofielen extra beveiligen door naast inlognaam en wachtwoord een derde authenticatie-object te verplichten. Dit is al jaren een veel gevraagde feature en binnenkort dus algemeen beschikbaar. Bent u benieuwd of MFA iets is voor uw organisatie, dan kunt u zich hier opgeven voor het Private Preview Program. Let wel, het is niet gegarandeerd dat u toegelaten wordt tot deze preview.

Als eerste gebruik maken van nieuwe features? Activeer de optie First Release.

Wilt u bijhouden wanneer u aan de beurt bent voor een nieuwe feature, houd dan goed het Office 365 Message Center in uw portal in de gaten. Heeft u de wens om als één van de eerste organisaties deze nieuwe features geactiveerd krijgen dan kunt in Office 365 de First Release optie aanzetten. Hierdoor worden de opties voor iedere gebruiker in uw organisatie beschikbaar gesteld. Hoe u de First Release optie activeert leest u hier.

adviseurs_en_specialisten-CtA

Ontvang email updates