ICT-Zomerklaartip #12: 'De Brandoefening'

Geschreven door Redactie OGD
2 min leestijd
21-mei-2013 14:43:31

Dit voorjaar doen we bij OGD onderzoek naar hoe u als ict-manager de zomermaanden het best in kunt zetten. In de zomerperiode is het namelijk vaak rustig op kantoor: veel mensen – zowel medewerkers als klanten – zijn op vakantie.

Wanneer je de zomermaanden voorbereid ingaat, kun je deze optimaal benutten. De meeste ict’ers weten dit. Desondanks benutten de meeste van hen de zomer nog niet slim genoeg.

ICT-Zomerklaartip #12: 'De brandoefening'

Maak gebruik van de rust op uw kantoor door een storing van (delen) van uw ict te simuleren. De zomer is het ideale moment voor deze 'brandoefening'. Plan de test nu vast in zodat u hem kunt uitvoeren op het moment dat hij de productiviteit van uw organisatie minimaal in de weg zit.

Schrijf op basis van deze test een plan van aanpak, zodat u weet wat u te doen staat als er op een ander moment in het jaar een echte storing plaatsvindt.

"Door drukte kom ik er niet aan toe"

Tijdens de ICTVakdag op 13 mei vroegen we aan bezoekende it-pro’s hoe zij in de zomer omgaan met hun ict. Uit de resultaten blijkt dat de meerderheid van de bezoekers vindt dat de zomer mogelijkheden biedt voor zaken als onderhoud en updates. Ook geven de meesten aan meer te willen doen aan het zomerklaar maken van hun ict.

De drukte die vooraf gaat aan het zomerseizoen maakt het er echter niet makkelijker op. Omdat in deze periode niemand tijd heeft om vooruit te kijken, ligt er wanneer de zomer begint geen plan van aanpak. Als gevolg weet niemand precies wat er moet gebeuren en gebeurt er dus te weinig. Zonde. Tenminste, dat vinden wij. Een goed begin is per slot van rekening het halve werk.

Wij delen de tips van uw vakgenoten

Uw collega ict'ers hadden tijdens de ICTVakdag veel waardevolle tips over hoe u uw zomer optimaal kunt benutten. De komende weken zullen we deze op onze blog, Facebook en Twitter met u delen. Begin juni publiceren we alle tips nog eens overzichtelijk in onze ict-zomerklaarchecklist. Blijf ons tot die tijd volgen om alle tips zo snel mogelijk te lezen.

Ontvang email updates