Het verschil tussen outsourcing en offshoring

Outsourcing is een bekende term. Offshoring ook. Maar we merken dat het verschil vaak niet duidelijk is voor mensen, en dat de begrippen nogal eens door elkaar gehaald worden. Wat is nou het verschil tussen de twee? En waarom is dit verschil belangrijk? Dat leggen we graag even uit.

Offshoring

Eenvoudig gesteld is offshoring het verplaatsen van je werkzaamheden naar een ander land, vaak buiten de EU. Dat hoeft niet per se een ander bedrijf te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook iets offshoren naar een buitenlandse vestiging van je eigen bedrijf.

Whitepaper: de belangrijkste ict-trends van 2022

Outsourcing

Outsourcing of uitbesteden is het verplaatsen van werkzaamheden naar een ander persoon of bedrijf. Dat kan dus ook een ander bedrijf in je eigen land zijn. Zoals een huishoudster in dienst nemen het uitbesteden van je schoonmaakwerk is.

In het gebruik in de media gaat het vaak over een combinatie of overlapping van de twee, zoals op bovenstaand plaatje te zien is. Het werk wordt én aan een ander bedrijf uitbesteed, én in een ander land ondergebracht. Zoals de bekende helpdesk in India.

Ben jij klaar voor outsourcing?

Misschien overweeg je outsourcing, maar maak je je druk over het loslaten van een stukje van je eigen dienstverlening. Dat is nergens voor nodig. Bij OGD kun je namelijk zorgeloos outsourcen. Lees hier waarom.

Reacties (2)

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!