Hoeveel nieren passen er op een usb-stick?

Geschreven door Mira Kers
1 min leestijd
9-aug-2013 14:24:47

De Windows update naar 8.1 geeft de vertrouwde start-knop terug, en laat gebruikers bij opstarten direct op de desktop uitkomen als ze dat willen. Maar de gaafste update is wel de ondersteuning van 3D-printen.

We kondigden het al aan in een eerdere blogpost: 3D-printen is in opkomst. Microsoft geeft de ontwikkeling een duwtje en heeft de Windows 8.1 update uitgerust met hardware en software die compatibel is voor het omzetten van pixels naar producten. Boettcher, general manager van de Startup Business Group van Microsoft, zegt er het volgende over:

"We hebben een pipeline ontwikkeld in Windows 8.1., die de hardwarefabrikanten in hun drivers kunnen pluggen, en de softwareontwikkelaars in bijvoorbeeld de file-print dialogs die we allemaal kennen om documenten te printen."

Verder geeft hij meer uitleg over de invulling in deze blog. De methode kan op verschillende manieren werken: 3D-objecten opgebouwd uit heel veel op elkaar gelijmde lagen papier bijvoorbeeld. Of bestaande uit een los poeder van een vorm van plastic die een eenheid vormen in het printproces.

Organen printen

Wat deze techniek van instant ontwikkeling betekent voor de orgaandonatie, laat zich raden.

Toekomstmuziek

Het is zeker nog een bezigheid van hobbyisten. Maar het is de eerste stap van Microsoft om 3D-printen algemeen goed te maken. Zij denken dat 3D-printen de toekomst heeft en dat het even gangbaar zal worden als de magnetron en even makkelijk als het printen van een A4tje.

Lees het hele artikel hier.

Ontvang email updates