Hoe een training jou helpt om Office 365 optimaal in te zetten

Geschreven door Noek Knuist
2 min leestijd
22-feb-2018 14:57:32

Steeds meer bedrijven schakelen over op het online softwarepakket van Microsoft: Office 365. De software biedt veel nieuwe mogelijkheden in de vorm van applicaties en bijbehorende toepassingen. Maar we merken bij OGD dat niet alle organisaties het optimale uit al deze mogelijkheden halen. Onlangs schreven we een artikel over de manieren waarop je kunt merken dat je nog niet alles uit Office 365 haalt.

Weten hoe je wél alles uit Office 365 haalt? Download deze whitepaper.

Zo zien we dat USB-sticks en externe harde schijven nog vaak worden gebruikt om belangrijke data op te slaan. Of collega’s mailen bestanden heen en weer om ze met elkaar te delen. Een ander probleem is dat nuttige applicaties zoals Planner, OneNote en Teams vaak niet of niet optimaal worden gebruikt. We merken dat de gebruikers vaak niet alle mogelijkheden van een app kennen, waardoor ze er vooral hinder van ondervinden.

Betrek de eindgebruikers

Maar: wat je niet kent, kun je leren! Het is bij de implementatie van nieuwe applicaties erg belangrijk om de eindgebruikers te betrekken en ze goed voor te bereiden op de komende veranderingen. En er zijn verschillende manieren om dat te doen.

Ict-basistrainingen

Of het nu administratief medewerkers of directieleden zijn, bijna iedereen werkt met een versie van Windows en Office. En die worden door Microsoft continu geüpdatet. Voor onervaren medewerkers kan het dus een goed idee zijn om een introductietraining of een cursus in Office te volgen.

Verder is er ook een ruim aanbod aan trainingen die gericht zijn op specifieke applicaties van Microsoft. Iedereen werkt bijvoorbeeld in de cloud, maar wat kun je er nu precies mee? En hoe kun je je bestanden gemakkelijk online opslaan en delen met je collega’s? Daar kan een basistraining in SharePoint uitkomst bieden. En als je de samenwerking op jouw afdeling wil bevorderen, kun je alle medewerkers tijdens een gezamenlijke training laten kennismaken met Microsoft Teams.

Tailor-made voor jouw organisatie: trainingen op maat

Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw organisatie bepaalde features van apps vaker of anders gebruikt dan andere. Of je gebruikt maatsoftware, die speciaal voor jouw bedrijf ontwikkeld is. Nieuwe werknemers moeten leren werken met deze applicaties. In zo’n geval is het een goed idee om ze een training te laten volgen, zodat ze niet in het diepe worden gegooid.

We werken vaak samen met organisaties om een training op maat te ontwikkelen voor haar medewerkers, ook voor softwarepakketten die niet binnen ons standaard aanbod vallen.

Even opfrissen?

De applicaties van Microsoft zijn onderhevig aan constante verandering. Office 365 krijgt eens in de zoveel tijd grote updates, die de applicatie er anders uit laten zien of nét even anders laten werken. Verder worden er tussendoor ook veel kleine updates uitgevoerd.

Als je een tijdje niet met een bepaalde applicatie hebt gewerkt, kan het lijken alsof je met een geheel nieuw programma aan de slag moet. En dat kan frustraties opleveren. Dan kan een opfristraining uitkomst bieden!

Meer weten?

Binnenkort komt de whitepaper over onze trainingen uit, waarin we precies uitleggen waarom het zo belangrijk is om jouw collega’s, de eindgebruikers, mee te nemen in de implementatie van nieuwe apps. Verder vertellen we je wat OGD hierin voor jouw organisatie kan betekenen.

Nu al meer weten? Laat je gegevens achter via onderstaande button, en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden.

Ontvang email updates