Verbeter je concurrentiepositie met de cloud

Geschreven door Nienke Bruijn
3 min leestijd
30-jul-2018 16:03:07

Met een goede cloudwerkplek werken je mensen overal veilig en efficiënt. Behalve een groter werkgemak, levert dit jouw bedrijf ook al snel een betere concurrentiepositie op. Dit komt doordat het outsourcen van de werkplek veel tijd bespaart. Tijd die je kunt steken in het optimaliseren van jouw business. En indirect leidt deze toename in efficiëntie en doeltreffendheid vaak tot een algehele kostenbesparing.

Innovatie raakt jouw bedrijf

Innovatie bepaalt de concurrentiepositie van bedrijven de komende jaren steeds meer. Uit onderzoek blijkt dat innovatieve ondernemingen gemiddeld veel winstgevender zijn dan bedrijven die minder met innovatie doen. Daarnaast geeft het je een grotere kans om als bedrijf ook in de toekomst relevant te blijven. Het vergroot je productiviteit en verbetert de kwaliteit van je dienstverlening, zodat je klanten beter kunt bedienen. En van de andere kant bekeken: als je niet innoveert riskeer je het verlies van marktaandeel aan concurrenten.

De cloud geeft ruimte voor innovatie

Het (deels) uitbesteden van je ict-omgeving en -beheer via outsourcing geeft je eigen ict’ers tijd om te innoveren. Zij vullen hun dagen niet langer met operationele taken, zoals het verhelpen van storingen en het inspoelen van computers. Dit geeft ruimte om visie te creëren en verbeterprojecten uit te voeren. Ondertussen houdt jouw ict-outsourcingspartner de ict-omgeving continu in orde en up-to-date. Zo laat je jouw bedrijf groeien en bloeien.

Je kunt in de bespaarde tijd bijvoorbeeld een project opzetten om alles uit je data te halen. Dit vormt een sterke basis om vele bedrijfsprocessen te verbeteren. Met die nieuwe kennis speel je effectiever in op de klantvraag of breng je jouw product of dienst sneller op de markt.

cloud concurrentiepositie outsourcing

Voorbeeld van innovatie binnen de cloud

Eén van onze klanten, Lisman Forklifts, maakt bijvoorbeeld goed gebruik van deze mogelijkheden. Bob Backers, Directeur Financiën en Bedrijfsvoering bij Lisman, houdt zich sinds de overschakeling op de cloud met 1ict nog nauwelijks bezig met operationeel ict-beheer. Zo zijn verouderde hardware en licenties niet langer zaken waarover hij zich zorgen maakt. En het ondersteunen van eindgebruikers wordt voor hem geregeld. Hij besteedt zijn aandacht nu vooral aan tactisch-strategische vraagstukken. Hierdoor kan hij zich nog meer richten op innovatie. Hij maakt nu bijvoorbeeld plannen om de gehele facturenstroom te digitaliseren. Dit gaat ook nog eens makkelijker binnen de cloud, doordat deze allerlei applicaties aan elkaar linkt binnen één online werkplek. “Ik ben nu alleen maar bezig met optimaliseren, in plaats van met me zorgen maken”, legt Backers uit.

En de kosten dan?

Natuurlijk kost het outsourcen van je werkplek via de cloud geld. Toch kan het indirect veel opleveren en zelfs kosten besparen. Het is namelijk de vraag of je voldoende inspeelt op de (technische) ontwikkelingen binnen jouw branche wanneer je alles zelf doet. Werken je mensen optimaal efficiënt met de huidige ict-inrichting? Is het aantal verstoringen beperkt? En zijn je bedrijfsgegevens goed beveiligd? Als dit niet zo is ben je uiteindelijk vaak duurder uit. En dit kan ook gelden wanneer je voor het positief beantwoorden van deze vragen regelmatig losse expertise inschakelt.

Bovendien geeft een cloudoplossing als 1ict je de mogelijkheid om flexibel op- en af te schalen in gebruik. Ook hiermee kun je kosten besparen. Je zit niet meer vast aan langlopende hardware-contracten die soms na verloop van tijd niet meer passen bij jouw situatie. Met 1ict betaal je in plaats daarvan alleen voor wat je gebruikt, op het moment dat je het gebruikt. Daarin kun je dus steeds switchen.

concurrentiepositie 1ict cloud outsourcing

Een betere concurrentiepositie bereik je als bedrijf vooral door te blijven innoveren. Het outsourcen van je werkplek binnen de cloud geeft je hiervoor de tijd en de technische basis. Verbeteringen baseer je het best op een goed draaiende omgeving die helemaal up-to-date is. Zo komt jouw bedrijf nog meer tot bloei!

cloud concurrentiepositie outsourcing

Ontvang email updates