Alles uit Copilot voor Microsoft 365 halen met digitale adoptie

Geschreven door Barbara Forbes
2 min leestijd
23-aug-2024 15:05:00

Generatieve AI kan een geweldige boost geven aan je team als iedereen weet wat ze ermee kunnen doen. Leer je mensen hoe ze Copilot voor Microsoft 365 optimaal kunnen benutten en haal meer uit deze tool. Expert Barbara Forbes: “Je wilt het maximale uit Copilot voor Microsoft 365 halen, dus is het slim dat je investeert in adoptie en trainingen.” In deze blog ontdek je waarom adoptie belangrijk is en hoe je dit het beste aanpakt.

De eerste stap naar een succesvolle Copilot-implementatie: betrek je medewerkers

Niet iedereen staat meteen te springen om Copilot voor Microsoft 365 te gebruiken. Sommige medewerkers zijn tevreden met hoe ze nu werken. Daarom is het belangrijk dat je de voordelen van Copilot goed laat zien aan je medewerkers. Ga met ze in gesprek over hoe Copilot hun werk makkelijker en leuker kan maken.

Haal meer uit Copilot voor Microsoft 365

Copilot kan je maar liefst 1,2 uur per medewerker per week besparen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Daarom is het belangrijk dat je je medewerkers leert hoe ze slim met Copilot kunnen werken.

“Copilot voor Microsoft 365 wordt steeds slimmer in het herkennen van je vraag”, zegt Barbara. “Maar je kunt er veel meer uithalen door goede prompts te schrijven.”

Barbara geeft een paar tips om prompts beter te gebruiken: “Wees zo duidelijk mogelijk. Als je een mail wilt opstellen, geef je aan hoeveel woorden je maximaal wilt gebruiken en of dat bijvoorbeeld met bulletpoints is of lopende tekst.

Geef ook zoveel context als mogelijk. Stel je wilt een handleiding schrijven, dan is het handig dat je benoemt wie de doelgroep is en wat het doel ervan is. Geef ook duidelijk aan wat de tone of voice moet zijn, anders ben je nog lang aan het bijschaven.”

Meer prompting tips? Lees deze blog met de 7 belangrijkste prompting tips.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Copilot voor Microsoft 365 wordt continu verbeterd en vernieuwd, zorg dat je medewerkers weten wat er nieuw is en hoe ze deze updates kunnen gebruiken.

Copilot voor Microsoft 365 als inspiratiebron

Daarnaast is het belangrijk voor je medewerkers dat ze begrijpen dat Copilot niet hun werk overneemt, maar meer een persoonlijke assistent is. Jouw medewerkers hebben de controle en bepalen de richting; Copilot helpt met routinetaken.

Laat het daarom duidelijk zijn dat medewerkers de gegenereerde content van Copilot niet zomaar overnemen. Maak ze ervan bewust dat ze anders plagiaat plegen. Ook al is er nog geen wetgeving voor, het is belangrijk dat je dit meeneemt in de adoptie van Copilot.

Maak duidelijk wat mensen van AI kunnen verwachten. Copilot is een inspiratiebron, maar gaat het werk niet voor je medewerkers doen. “Het heet niet voor niks Copilot”, zegt Barbara. “Jouw medewerkers hebben zelf de regie en de verantwoordelijkheid over de output. Als je dat je medewerkers meegeeft kan Copilot een geweldige tool zijn die hun werk makkelijker, leuker en efficiënter maakt.”

Adoptie is de sleutel tot het succes van Copilot voor Microsoft 365

Het succes van Microsoft 365 Copilot hangt af van hoe goed je team het omarmt en gebruikt. Zorg voor goede adoptie en training, leg de voordelen uit, en leer je medewerkers hoe ze slim met Copilot kunnen werken. Copilot voor Microsoft 365 is een assistent die routinetaken helpt, maar jouw medewerkers blijven aan het stuur.

Nog meer weten over de adoptie van Copilot voor Microsoft 365? Binnenkort verschijnt er een uitgebreid artikel over dit onderwerp, inclusief belangrijke tips. Houd daarom onze blogpagina in de gaten.

Extra Copilot-content:

Ontvang email updates