Alles in de cloud: bent u er klaar voor?

Geschreven door Redactie OGD
1 min leestijd
28-okt-2014 11:04:12

Het implementeren van cloud-oplossingen is over het algemeen technisch geen probleem, maar hoe zit dat organisatorisch? Wanneer een organisatie er bijvoorbeeld voor kiest bestanden voortaan in de cloud op te slaan in plaats van op een lokale fileserver, dan verandert er meer dan alleen de fysieke locatie van de opslag. Hoe kom je als gewone gebruiker bij je bestanden? Zo kun je bestanden opeens heel eenvoudig delen zonder een e-mail te hoeven versturen, maar hoe doe je dat nu precies en wanneer kies je voor welke manier?

Dit soort organisatorische uitdagingen zijn belangrijk om over na te denken voordat je een cloudoplossing implementeert. Anders loop je het risico dat gebruikers niet tevreden zijn en de telefoon bij de helpdesk roodgloeiend staat terwijl de oplossing technisch gewoon goed werkt. Je organisatie goed voorbereiden op de gang naar de cloud noemen we je organisatie 'cloud ready' maken.

cloud3

Hoe 'cloud ready' is uw organisatie? Bezoek het Tooling Event

Woensdag 29 en donderdag 30 oktober is het Tooling Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Onze cloudcoaches staan er beide dagen om met u te sparren over de te nemen stappen naar de cloud, technisch én organisatorisch. Ook doen we tijdens het evenement onderzoek naar de cloud readiness van de aanwezige organisaties. Kom dus langs op onze stand, maak kennis met onze cloudcoaches en doe mee aan het onderzoek.

 

Ontvang email updates