1ict: onze werkplek in de cloud

Geschreven door Redactie OGD
2 min leestijd
5-aug-2016 16:23:06

Zelfredzaamheid voor gebruikers, geen onhandige ict-apparatuur meer in het pand, altijd en overal gebruik maken van applicaties en altijd kunnen samenwerken: allemaal zaken die steeds meer vanzelfsprekend worden. De ict-wereld verandert razendsnel, en werken in de cloud is misschien wel de belangrijkste ontwikkeling van dit moment. Het kan een omvangrijke operatie zijn om uw organisatie te migreren naar de cloud en die vervolgens te beheren. Daarom heeft OGD een standaardwerkplek in de cloud ontwikkeld. Wij presenteren u: 1ict! 

Een nieuwe manier van werken

We hebben 1ict ontwikkeld op basis van Office365- en Azure-diensten. Zo biedt 1ict alle voordelen van het werken in de cloud: overal en altijd online werken, maximale flexibiliteit, voorspelbare kosten en blijere eindgebruikers. Daarnaast zijn er een paar specifieke pluspunten die 1ict nog aantrekkelijker maakt.

Met 1ict betaalt u naar gebruik, waardoor geen grote investeringen in een eigen ict-infrastructuur nodig zijn. Verder is de cloudomgeving waarbinnen u werkt altijd veilig, en geeft OGD persoonlijke ondersteuning wanneer u er even niet zelf uitkomt.

1ictondersteuning

Dat was de korte versie van het verhaal. Benieuwd naar wat er onder de motorkap zit?

Onder de motorkap

Met 1ict biedt OGD een compleet ict-pakket dat maximaal gebruik maakt van moderne  technologieën. Het pakket bestaat uit twee onderdelen: de cloudwerkplek, waar onder andere uw data en e-mails bij horen, en cloud-bedrijfsapplicaties zoals Skype for Business en Microsoft Office.

1ictsamenwerken

Met 1ict profiteert u van:

 • OGD-standaarden en best practices:
  • E-mail en agenda;
  • Samen gelijktijdig documenten bewerken op basis van Office365;
  • Communiceren en vergaderen via Skype;
  • Werkplek op basis van Windows 10 of OS X;
  • Kantoorapplicaties via Web, SaaS of via Azure;
  • Altijd de nieuwste versie, dus geen grote migratieprojecten meer.
  • Managementdashboards en operationele rapporten via PowerBI
 • Het beste end-user management van Nederland met onze servicedesk en werkplekdiensten.
 • Optimaal beheer dat altijd veilig en beschikbaar is.
 • Inzicht in de status van uw ict, de beschikbaarheid, kosten, gebruik, compliance en security.
 • Pay-per-use: u betaalt op basis van het aantal users en het aantal applicaties.

U kunt 1ict vergelijken met een leaseauto: u kunt zorgeloos rijden inclusief tankpas en hulp bij pech en schade, maar zelf bepalen waar u heen rijdt en wat u in de kofferbak stopt.

Voor wie?

1ict is uitermate geschikt voor organisaties  met kenniswerkers die niet langer willen investeren in eigen, dure hardware maar wel altijd met de nieuwste versies willen werken, niet willen hoeven omkijken naar beheer en zeker willen zijn van een veilige stabiele werkplek die altijd werkt, overal en op elk device. Maar u zoekt ook meer wendbaarheid in deze snel veranderde wereld en houdt graag uw eindgebruikers tevreden.   

In de toekomst

De mogelijkheden van 1ict worden de komende tijd steeds verder uitgebreid. Vanwege de wendbaarheid en aanpasbaarheid van de talloze mogelijkheden binnen 1ict gaan wij vanuit de klantbehoefte verder ontwikkelen. Via de OGD-blog houden wij u de komende tijd op de hoogte van de voortgang en zullen we u nog meer inzichten bieden in de techniek achter 1ict. Daarnaast zullen we zowel de bedrijfsapplicaties binnen 1ict als de integratie met telefonie belichten. Maar ook delen we graag met u welke feedback we vanuit onze klanten verwerken in onze cloudwerkplek.

Ontvang email updates