Is uw ict al zomerklaar? Tips voor uw projectmanagement

In de wereld van ict gaan de ontwikkelingen zeer snel en is het goed om op de hoogte te blijven. Daarom is de zomer, wanneer het rustiger is op kantoor, de perfecte tijd om aan de slag te gaan met een project. Ons projectenteam biedt u graag wat tips om uw zomerproject in goede banen te leiden.

1. Start met een goede business case

Heeft u wel plannen om uw ict onder handen te nemen maar nog geen goede business case, dan is deze zomer misschien een mooie gelegenheid. Of het nu gaat om een fysieke verhuizing, een migratie naar Windows 10 of een geheel nieuw werkplekconcept. Bent u in staat om te laten zien wat het project uw organisatie gaat kosten en wat het oplevert? Ons business team Projecten kan u daarbij helpen.

2. Verbeter uw bedrijfsprocessen

Blok met de aanwezige teamleden een dag om een specifiek onderwerp te bekijken. Heeft u bijvoorbeeld nog wel genoeg storage? Door kritisch naar uw omgeving te kijken kunt u nieuwe inzichten krijgen en uw projectmanagement verbeteren. Een populaire manier om uw processen te verbeteren is de Rockefeller-methode.

3. Los onvoorziene bottlenecks zo snel mogelijk op

Uiteraard wilt u uw project zo goed en zo snel mogelijk opleveren, maar er kan onderweg veel gebeuren. Om uitloop, overschrijding van het geplande budget of het niet kunnen behalen van de gewenste resultaten te voorkomen is het belangrijk eventuele bottlenecks snel te verhelpen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een kennis of capaciteitsprobleem tegenkomt tijdens uw project. Door dit zo vroeg mogelijk vast te stellen en te bespreken kunt u de bottlenecks voorkomen.

4. Evalueer uw prestaties

Het evalueren van een project is net zo belangrijk als het project zelf. Na een project is het verstandig om een evaluatiemoment in te plannen met het hele projectteam. Immers, gedurende een project gebeuren er veel (soms onvoorziene) dingen, waar iedereen veel van kan leren. Het is dan goed om met een open houding alle aspecten te behandelen en wat er in het vervolg moet gebeuren. Na zo’n evaluatie is er altijd ruimte voor een gezamenlijke, informele afsluiting, want uw project is dan pas echt opgeleverd!

5. Communiceer met beheerders

Na het afsluiten van het project met het team, gaat het voor uw ict-afdeling natuurlijk pas beginnen. Het overdragen en communiceren met het team die de ict beheert is belangrijk om geen toekomstige problemen op te lopen. Bekijk bijvoorbeeld wanneer u licenties moet verlengen en wat u in de toekomst met het beheerteam moet overleggen om alles goed te laten lopen.

Welk zomerproject gaat u oppakken? Volg de experts en win!

Gedurende de zomer vertellen experts van OGD hoe u uw ict zomerklaar maakt. Hot topics als business intelligence, beheer en software-ontwikkeling komen nog aan bod. Meld u aan om onze zomerklaar-tips te ontvangen, laat ons weten welk zomerproject u oppakt en maak kans op een geheel verzorgde barbecue voor uw ict-afdeling. Wilt u direct hulp bij uw zomerproject? Klik dan hier.

2016-zomerklaar---email

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!