De werkplek van nu: van Utrecht naar Parijs

Maurice Wehrmeijer
27 augustus, 2018

De werkplek van nu: werken op een moment en plek die jou uitkomt. Met als enige benodigdheden een draagbare device, een goede online cloudwerkplek en zo af en toe een internetverbinding. Of je nu wel of niet op kantoor werkt, dit maakt je flexibel. Je loopt standaard met alle data bij de hand een vergadering in en gaat gemakkelijk even met je eigen pc naast een collega op een andere afdeling zitten. Of je werkt, zoals onze OGD collega Peter Takacs, vanuit Parijs samen met jouw collega’s op Nederlandse bodem. 

In deze blogpost laten we zien hoe 1ict ervoor zorgt dat Peter, cloud architect voor 1ict, permanent vanuit Parijs (en de trein) kan werken. Hoe creëert 1ict de flexibele werkplek van nu?  

Van Utrecht naar Parijs 

Peter verhuisde negen maanden geleden met zijn vriendin naar Parijs, omdat zij daar ging promoveren. Toch wilde hij graag bij OGD blijven werken. Met 1ict was dat gelukkig mogelijk. Peter vertelt dat de overgang vrij makkelijk verliep: “Binnen mijn team communiceren we veel online via Skype for Business en Microsoft Teams. Het was wel even wennen, maar eigenlijk liep alles prima. Ik kreeg zelfs het compliment dat ik nu beter bereikbaar ben dan voorheen!”  

Peter heeft via de cloud toegang tot alle benodigde data en applicaties. Deze worden automatisch geüpdatet, bijvoorbeeld bij een software-update of wanneer een collega een document bewerkt. Zo heeft hij alles voor zijn werk bij zich, waar hij ook is. En zijn collega’s spreekt hij met één druk op de knop, per chat, video of Skype-call. Peters werkwijze is onveranderd door de afstand. Hij werkt veel met het Microsoft Azure platform, schrijft code en ontwerpt omgevingen voor klanten: “Alles wat ik nodig, heb staat toch online. Mijn eigen bestanden staan in OneDriveklantdocumentatie van het team staat in SharePoint en de code die ik schrijf staat in Github. Ook het reviewen van documenten kan gewoon, zolang een collega het document maar met me deelt.”  

Veiligheid en vliegensvlugge wifi 

Het werken vanuit Frankrijk is net zo veilig als vanuit Nederland. Peter gebruikt namelijk dezelfde voorzieningen als zijn collega’s: “We gebruiken multi factor authenticatie en dat werkt prima, waar je ook bent, legt hij uit. Ik krijg trouwens weleens mailtjes van onze security officer als ik in de Thalys zit. Omdat de trein zo snel rijdt, verbind ik in korte tijd achter elkaar met wifi-netwerken in Frankrijk, België en Nederland, of andersom. Dat is natuurlijk wat verdacht. Hij mailt me dan om te vragen of ik weer in de trein zit. Ik lach dan altijd: hij is zijn werk dan namelijk goed aan het doen.” 

1ict garandeert de veiligheid van je bedrijfsdata. Gegevens zijn automatisch versleuteld, devices beschikken over de laatste veiligheidsupdates en 1ict dwingt actieve bescherming af tegen malafide software. Overal waar je bent. Met ‘rechtenmanagement’ bepaal je daarnaast wie toegang heeft tot jouw documenten. Zelfs als deze personen zich buiten de gecontroleerde cloudomgeving bevinden. Zo kunnen derden alleen met toestemming documenten inzien, bewerken, kopiëren of afdrukken.   

Maak het werken flexibel 

Peter is dik tevreden met zijn nieuwe leven in Parijs. Hij woont in een geweldige stad, werkt overal veilig en up-to-date en hij heeft slimme afspraken gemaakt om verbonden te blijven met zijn collega’s. Met de juiste middelen en praktische afspraken is het prima mogelijk om werknemers in het buitenland aan te houden. Levens veranderen, en als werkgever bied je werknemers enorme flexibiliteit door hierin mee te denken. De werkplek van nu vergroot ook de talentenpoule. De straal waarin je werft is een stuk groter als je openstaat voor thuiswerkconstructies. 

Ben je benieuwd hoe we ook de werkplek van jouw mensen flexibeler kunnen maken, of zij nu op kantoor werken of daarbuiten? Neem vrijblijvend contact met ons op en we beantwoorden al je vragen.1ict clouddiensten beste aanbieder cloud

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Cloud en werkplek

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!