Om keuzes te kunnen maken en het budget zo efficient mogelijk in te zetten, moeten scholen informatie inwinnen. Veel informatie is gratis verkrijgbaar. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Komende week delen wij op de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht een aantal gratis manieren om aan informatie te komen. We onderzoeken ook wat scholen al doen om zo voordeling mogelijk hun ict te vernieuwen. Kom dus gerust langs op de beurs en deel hoe u aan informatie komt om uw ict te vernieuwen. Hieronder geef ik alvast drie voorbeelden:
1. Office 365
Het is voor scholen gratis om Office 365 te gebruiken. Wanneer voor de medewerkers van de school ProPlus wordt aangeschaft kunnen de leerlingen dat zelfs gratis gebruiken. Lees hier wat u allemaal krijgt in de gratis variant van Office 365 (E1): http://products.office.com/nl-NL/academic/compare-office-365-education-plans.
2. Gratis apps
Er zijn vele gratis applicaties die het mogelijk maken om op een school samen te werken of een les digitaler te maken. Deze apps worden vaak al door een of meerdere scholen gebruikt. Bekende apps zijn bijvoorbeeld Socrative, Kahoot! en Digischool.
3. Thema-sessies met andere scholen
Veel scholen zitten met dezelfde vragen en wensen. Daarom raden wij aan om samen met andere scholen om tafel te gaan zitten over de afwegingen die zij gemaakt hebben en hoe dat heeft uitgepakt. Het is mogelijk om zelf een dergelijke sessie te organiseren of aan te sluiten bij bestaande intiatieven.
Update: De winnaar van de ict-roadmap is het Visser 't Hoofd Lyceum in Leiden. We gaan in maart starten om een ict-roadmap voor ze te maken.