Drie tips voor vernieuwen in de klas met ict: download de onderzoeksresultaten

Geschreven door Redactie OGD
1 min leestijd
16-mrt-2015 17:00:00

Tijdens de NOT-beurs van afgelopen januari vroegen we bezoekers hoe zij op een zo voordelig mogelijke manier hun ict vernieuwden. In deze post geef ik drie tips die uit het onderzoek naar voren kwamen. U kunt natuurlijk ook de hele rapportage lezen via de link onderaan dit bericht.

Tip 1: Stap als school over op Office 365 of Google Apps

Office 365 en Google Apps zijn gratis voor het onderwijs te gebruiken, met beperkte functionaliteit. Voor een kleine bijbetaling is de volledige functionaliteit beschikbaar. Met deze pakketten kunt u bijvoorbeeld de mailserver en de fileserver van de school vervangen of verkleinen. Lees meer over hoe  u SharePoint Online kunt inzetten op een school

Tip 2: Gebruik gratis software in de lessen

Er is al veel software gratis beschikbaar die in de lessen gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan Socrative, Kahoot en Flipquiz. Veel van deze software wordt nu op individuele basis door docenten in de les gebruikt. Lees hier hoe u met behulp van deze tools uw lessen interactiever kunt maken.

Tip 3: Schakel ict-vaardige enthousiastelingen in

Ouders, leerlingen en bedrijven met wie je mogelijk al samenwerkt, hebben ook gave ideeën die ze kunnen delen over het gebruik van ict. Laat ze eens een gastles verzorgen. Of richt een groep op waar ict-coördinatoren en docenten bij aan kunnen sluiten om te vernieuwen in de klas en de ict-vaardigheden binnen de school te vergroten.

 

Ontvang email updates