Een betere work-life balans: dichterbij dan je denkt

Geschreven door Jacqueline Rodenburg
3 min leestijd
16-okt-2018 14:31:36

Nederlandse ondernemers zijn positief ingesteld over de groei in hun bedrijf. Een groter bedrijf betekent vaak meer aandacht voor digitaliseren en automatiseren. Opvallend is dat de mkb'ers in Nederland minder vertrouwen hebben in de voordelen die ict kan bieden dan andere Europese ondernemers. Dit blijkt uit een onderzoek dat Microsoft vorig jaar heeft laten uitvoeren.

Een belangrijke reden om een eigen bedrijf op te zetten is om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. In de praktijk blijkt vaak dat er veel meer bij een eigen bedrijf komt kijken dan je in eerste instantie dacht; administratie op orde houden, klantcontact buiten werktijd etc. Alles is even belangrijk en urgent en kost een hoop tijd en aandacht. Niet alleen op kantoor, ook onderweg en thuis ben je vaak nog bezig voor je bedrijf. De balans tussen werk en privé leunt zo te veel naar werk.

Productief werken met Office 365? Download deze whitepaper.

Een betere implementatie van ict kan helpen deze balans te herstellen. Dit was namelijk de reden waarom je in eerste instantie een eigen bedrijf wilde oprichten. Ict is niet alleen het digitaliseren van papierwerk, je kunt er bijna al je dagelijkse taken mee versimpelen. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Office 365 kun je tijd besparen, flexibeler werken en meer ruimte in je hoofd creëren. Dus als je werkdag klaar is, ben je ook echt klaar met werken en kun je je focussen op je privéleven. Oké, klinkt goed, maar waar valt deze winst te behalen?

Met je hoofd in de wolken?

Door volledig in de cloud te werken zijn je bestanden altijd en overal beschikbaar, op elke device. Nog even onderweg op je telefoon de presentatie van commentaar voorzien? Geen probleem. Als je ‘s avonds opeens een geweldig idee voor je business krijgt kun je deze direct online noteren. Uit je hoofd, in de cloud; morgen op kantoor kun je weer verder met dit idee. Wanneer je tijdens een meeting bij een klant aantekeningen hebt gemaakt in OneNote (Online) kun je deze na afloop gelijk met de klant delen. Afgerond! Dit soort mogelijkheden zorgen ervoor dat je taken snel kunt afronden en minder hoeft te piekeren over werk buiten werktijd.

Automatiseer saai werk

Ben je veel tijd kwijt aan het beheren van verschillende agenda’s of moet je telkens dezelfde soort mailtjes versturen? We snappen dat je niet staat te springen om iemand in dienst te nemen om dit voor jou te doen. Gelukkig kan je deze werkzaamheden ook uit laten voeren door Microsoft Flow. Flow maakt het mogelijk om veel van dit soort repetitieve handelingen te automatiseren zodat jij er geen omkijken meer naar hebt en zelf aan de slag kunt met de creatieve en uitdagende klussen. Handig! Zo heb je meer tijd en plezier in je eigen bedrijf en houd je genoeg energie over voor familie en vrienden, hobby’s en uitjes.

Reduceer de mail

E-mail is binnen veel bedrijven hét communicatiemiddel: voor vragen aan een of meerdere collega’s tot het delen van bestanden met je collega’s. E-mail biedt een hoop mogelijkheden, maar leidt vaak tot een overvolle en onoverzichtelijke mailbox. Office 365 biedt oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat je minder via de mail hoeft te doen.

Met Microsoft Teams kun je bijvoorbeeld met collega’s direct over verschillende onderwerpen communiceren of tegelijkertijd in hetzelfde document werken. Zo kun je veel mailverkeer terugdringen en ben je minder tijd kwijt aan het organiseren van je mail. Stel je eens voor dat je na een welverdiende vakantie niet 200+ mails hoeft door te nemen, maar alleen de voor jou interessante Teams-gesprekken  !

OGD helpt je de balans te vinden

Wij denken dat het slim inzetten van technologie bijdraagt aan een efficiëntere indeling van je werkdag en een betere work-life balans: werkzaken direct noteren en afronden waar je ook bent. Minder tijd kwijt aan bureaucratie, rust in je hoofd en een georganiseerde werkplek zodat je daarnaast nog genoeg tijd hebt voor je privéleven. Wil je meer weten over wat Office 365 toevoegt aan jouw manier van werken? Want onthoud: als jij je werkzaken goed hebt georganiseerd, werkt dit positief door naar je privéleven: in tijd en blijheid.

BLOG Button copy 10

 

Ontvang email updates