5 bedrijfsdoelen die je bereikt met applicatietransformatie

Posted by Nienke Bruijn on 30-okt-2020 11:15:10

Elke CEO droomt ervan: meer tevreden klanten, de concurrentie voorblijven en een kortere time-to-market. Je hebt een modern, geïntegreerd applicatielandschap nodig om dit soort bedrijfsdoelen te halen. Zo’n landschap functioneert effectief en ontsluit een grote hoeveelheid bruikbare data. Dit vergroot je voorspellend en sturend vermogen en maakt primaire processen efficiënter, gebruiksvriendelijker en effectiever. Om dit te bereiken zet je applicatietransformatie in. 

Read More

Topics: Digitale Transformatie

Alles over de verschillende cloudplatforms | van on-premises tot IaaS, PaaS en SaaS

Posted by Rik van Berendonk on 21-okt-2020 8:00:00

De cloudmarkt heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Een rapport van Bettercloud voorspelt bijvoorbeeld dat 73% van de organisaties in 2021 vooral SaaS-oplossingen zal gebruiken. Maar hoe zit het met alle andere cloudplatforms, zoals on-premises, IaaS en Paas? Hoe kies je nu de oplossing die het beste bij je organisatie past?

Read More

Topics: Digitale Transformatie

2 ITIL4-tips voor thuiswerkende teams

Posted by John Latour on 9-okt-2020 14:59:47

De wereld is in de ban van COVID-19. Wat ruim een half jaar geleden nog normaal was, is nu compleet uit den boze. Op kantoor werken met veel mensen tegelijk is hier één van. Goed samenwerken en leiding geven aan je team zijn daardoor nieuwe uitdagingen geworden.

ITIL4 heeft principes die je helpen om het thuiswerken binnen teams goed vorm te geven. Mijn eerdere ITIL-blogs gingen vooral over processen en hoe deze je organisatie verder helpen. Maar in deze blog lees je tips vanuit een andere, zachte kant van ITIL.

Read More

Topics: Online Werkplek

Grip houden op je data na een applicatietransformatie: een 5-stappenplan

Posted by Rik van Berendonk on 29-sep-2020 16:57:12

Het applicatielandschap verandert razendsnel. Steeds vaker hoor je dat organisaties hun applicaties ‘versaasen’. 73% van de organisaties geeft aan al hun applicaties te transformeren in 2020. Toch bezorgt dit ict-managers ook hoofdpijn. Want hoe zit het met de databeveiliging als je deze uit handen geeft aan ‘grote partijen’ als Google of Amazon? Je kunt dan geen invloed meer uitoefenen op wat er met jouw data gebeurt. Of toch wel?

Read More

Wat is distributed cloud en wat kun je ermee?

Posted by Nienke Bruijn on 17-sep-2020 15:16:43

Distributed cloud is volgens Gartner een van de tien belangrijkste strategische trends van 2020. En ook bij OGD stond distributed cloud in het lijstje met ict-trends voor 2020.

Read More

Topics: Digitale Transformatie

Hoe zorg je dat je bedrijfsinformatie goed beveiligd is? | Cybersecurity advies 2020 van onze CIO

Posted by Tom Abbing on 9-sep-2020 12:36:36

De COVID-19-pandemie heeft een hoop veranderd voor organisaties. Voor veel organisaties zijn de muren van het kantoor niet langer de muren van het werk. En dat lijkt nog goed te werken ook. Maar vergeet niet dat werken vanuit huis wel risico´s met zich meebrengt wat betreft cybersecurity. Meer dan voorheen. Daarom leg ik je uit welke stappen je kunt ondernemen om je bedrijfsinformatie te beveiligen.

Read More

Topics: Cyber Security

3 manieren waarop je productiever thuiswerkt en taken automatiseert met Office 365

Posted by Jacqueline Rodenburg on 31-aug-2020 10:03:30

De periode van thuiswerken en de COVID-19- maatregelen vragen om creatieve oplossingen. Gelukkig voldoe je al snel aan de nieuwe werkwijze als jouw organisatie Office 365 gebruikt. We geven je graag een aantal voorbeelden van hoe je de verschillende applicaties van Microsoft combineert en inzet om meerwaarde te creëren voor je organisatie en medewerkers.

Read More

Topics: Online Werkplek

Cloud governance: in 5 stappen grip bij een cloudtransitie

Posted by Rik van Berendonk on 27-aug-2020 9:37:49

Je wilt over op de cloud. Hoe houd je dan grip op je ict-omgeving? En hoe borg je de veiligheid van je data? Veel CIO’s en CISO’s maken zich zorgen over dit soort vragen. Met de juiste cloud governance zijn deze zorgen niet nodig. Sterker nog, via deze weg profiteer je veilig en ‘in control’ van de voordelen van een cloudtransitie, zoals meer data om op te sturen en een verbeterde concurrentiepositie.

Read More

Topics: Digitale Transformatie

9 tips om je team nóg productiever te maken tijdens het thuiswerken

Posted by Hennie Lievense on 14-aug-2020 12:37:28

We zijn ondertussen massaal gewend geraakt aan thuiswerken. En uit onderzoeken blijkt dat thuiswerken net zo productief is als werken op kantoor. Maar blijven we nog net zo productief als toen we aan het begin van COVID-19 stonden?

Read More

Topics: Online Werkplek

Een cloudtransitie? Pak eerst je data governance aan

Posted by Rik van Berendonk on 28-jul-2020 12:03:01

Het is een veelvoorkomend scenario: je applicatie staat in de cloud en daar ben je blij mee. Je hebt geen omkijken meer naar alle onderhoud, updates en beheer en je kunt er via het web in. Maar na een maand kom je erachter dat de automatische gegevensuitwisseling tussen applicaties niet altijd goed werkt. Terwijl dit na de migratie gewoon goed leek te gaan.

Read More

Topics: Digitale Transformatie

Zo laat je je medewerkers goed samenwerken op afstand

Posted by Thijs Leeuwenburgh on 24-jul-2020 11:40:04

9 Tips om goed samen te werken

Geen praatje bij het koffieapparaat of over de schouder met elkaar meekijken. Hoe zorg je dat jouw team effectief samenwerkt, als teamleden niet bij elkaar in de buurt zijn? Je leest het in onze 9 tips:

 1. Start de dag met een teammeeting in Microsoft Teams. Spreek samen de dag door.  Zo is gelijk duidelijk waar iedereen mee bezig is en waar mogelijk nog problemen liggen. 

 2. Iets met elkaar overleggen? Zorg dat iedereen zijn videofunctie aanzet. Het praat toch fijner als je elkaars gezicht ziet, en je blijft meer bij elkaar betrokken.

 3. Vraag je medewerkers om zich te houden aan het normale kantoorritme en de gewoonlijke structuur. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen op dezelfde tijd beginnen met werken en ook op het gebruikelijke moment lunchen. Zo is de structuur voor het team duidelijk en weten mensen wanneer zij elkaar kunnen bereiken.

 4. Zorg uiteraard ook dat je medewerkers op de normale tijd stoppen met werken. Mensen laten zich soms verleiden om meer uren te maken omdat zij toch thuis zitten. Maar balans tussen werk en privé is belangrijk!

 5. Je wilt natuurlijk dat waardevolle, spontane ideeën net zo goed kunnen ontstaan als op de dynamische werkvloer. Denk dus na over manieren waarop deze ideeën ook op afstand kunnen opbloeien. Richt bijvoorbeeld een Teamskanaal in waar mensen de ruimte krijgen om samen doorlopend te brainstormen en waar zij nieuwe ideeën kunnen delen. 
  Bekijk onderstaande video voor tips van onze Office-365 expert over communiceren via Teams.
 6. Bespreek het belang van een goede, persoonlijke werkplanning. Als medewerkers deze voor zichzelf maken weten zij precies wat zij elke dag moeten doen. Het is handig om hiervoor de Outlookagenda te gebruiken. Zo weten de teamleden steeds van elkaar waar zij mee bezig zijn.

 7. Kies de juiste kanalen voor je communicatie. Chatten, bellen en online vergaderen hebben allemaal hun eigen plek. Maak hierover duidelijke afspraken met je team!

 8. Het is belangrijk om ook het niet-werkgerelateerde contact op peil te houden. Mensen missen thuis de praatjes bij het koffieapparaat. Maak daarom bijvoorbeeld een apart kanaal aan in Teams, waar mensen gezellige en grappige weetjes plaatsen en op elkaar kunnen reageren. Het kan ook leuk zijn om af en toe een digitale teamborrel in te plannen. En spoor je medewerkers aan om onder werktijd eens te bellen met hun vaste 'koffieleuten'.

 9. Af en toe de benen strekken en een frisse neus halen is gezond en vergroot de productiviteit. Help je mensen hieraan herinneren. En wonen teamleden bij elkaar in de buurt? Dan kunnen zij elkaar misschien ontmoeten voor een lunchwandeling of wandelvergadering op 1,5 meter afstand?

Bekijk deze blog voor extra tips om je teamleden effectief op afstand te laten werken.

Tips van Thijs

In deze Tips van Thijs legt Thijs je uit hoe je gemakkelijk zelf een vergadering in Teams opzet. Hij laat zien hoe je teamleden uitnodigt, videobelt en hoe je collega's laat meekijken met jouw werk.

Read More

Topics: Online Werkplek

Is thuiswerken wel zo veilig? Een paar handige tips voor jouw organisatie

Posted by Thijs Leeuwenburgh on 24-jul-2020 11:39:43

Jouw teamleden werken thuis. Of dat nu is vanwege een coronavirus of omdat zij geen oppas konden regelen; zij beschikken ineens over een heel andere werkplek. De koffie is - waarschijnlijk - beter en zij hebben misschien een éxtra geliefde 'collega' naast zich zitten. Maar er is ook iets om goed op te letten: hoe zorg je voor de juiste informatiebeveiliging als iedereen vanuit huis werkt?

Lees hier hoe je de informatiebeveiliging óók waarborgt als jouw team werkt vanuit 'vestiging thuis'.  

Read More

Topics: Online Werkplek