Eerste succesvolle editie Digital Salon met Information Development

Zoals we onlangs berichtten, zijn we druk bezig om de samenwerking met onze Japanse partner Information Development uit te breiden. Dat partnership richt zich op de ict-dienstverlening aan Japanse bedrijven die in Nederland gevestigd zijn.

Werkbezoek

Als onderdeel van de overeenkomst spraken we de intentie uit om zoveel mogelijk van elkaar te leren. Afgelopen maand ging een software-ontwikkelaar van ID, Osamu Ota, samen met OGD’ers aan de slag. Hij werkte mee aan onze projecten en maakte kennis met onze aanpak. Verder werden we bezocht door Executive Vice-president Toshio Yamakawa, die kwam kennismaken met onze unieke bedrijfscultuur.

Digital Salon

In samenwerking met ID vond vorige week ook de eerste zogenaamde Digital Salon plaats. Dat is een platform waar medewerkers van Japanse organisaties in Nederland met elkaar en met OGD'ers in gesprek kunnen over de nieuwste trends in de wereld van ict.

De editie van vorige week ging over Artificial Intelligence. OGD'er Arjen Goedegebure vertelde over ontwikkelingen op het gebied van AI, en gebruikte als voorbeeld de parkeerplaats-app die we aan het ontwikkelen zijn.

AI: klein beginnen

Arjen vertelde dat het belangrijk is om klein te beginnen met AI-projecten. Op die manier kun je als organisatie leren hoe je het meeste rendement kunt halen uit AI en Machine Learning. Zo kijken we bij OGD het liefst naar software-ontwikkeling: waardecreatie staat voorop.

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!