De 5 highlights van Microsoft Inspire

Geschreven door Simone Hendriks
3 min leestijd
24-jul-2017 14:21:08

Van 9 tot 13 juni vond Microsoft Inspire plaats. Het jaarlijkse wereldwijde partnercongres van Microsoft trok ruim 16.000 partners uit 140 landen naar Washington D.C. Ook OGD haalde de belangrijkste highlights op. Lees hier welke trends volgens de CEO van Microsoft, Sadya Nadella, de komende tijd belangrijk zijn en waarom u #OGDthefollowup niet mag missen.

‘Data is het nieuwe goud’

Op de eerste dag van de partnerconferentie vertelde Satya Nadella, CEO van Microsoft Corporation, dat Microsoft wereldwijd 64.000 cloudpartners heeft die gezamenlijk bouwen aan de technologische toekomst. De technologische beweging van mobile-first naar cloud-first bereikt inmiddels de intelligent edge en intelligent cloud. De intelligent edge wordt gevormd door ‘slimme’ apparaten die data verzamelen. Deze data worden verzameld in de intelligent cloud en kunnen van onschatbare waarde zijn. Een mooie voorbeeldcase vindt u hier. Volgens Sadya Nadella is ‘data het nieuwe goud’.

Microsoft toonaangevend in de digitale transformatie

De digitale transformatie brengt enorme kansen. Momenteel zijn er al bedrijven die ‘slimme’ producten ontwikkelen, medewerkers productiever laten werken, op andere manier in contact komen met klanten en processen optimaliseren. Om te kunnen blijven concurreren zullen steeds meer organisaties de stap maken. Microsoft wil hierin voorop lopen, adviseren en faciliteren. En zet daarom komend jaar in op de modern workplace, business applications, applications & infrastructuur en data & artificial intelligence (AI).

Nieuwe Microsoft-producten

Gezien de trends is er grote vraag naar nieuwe productoplossingen, waar Microsoft dan ook mee komt:

  1. De lancering van Microsoft 365 is hiervan de eerste. Dit platform dat medewerkers faciliteert en het beste van Office 365, Windows 10 and Enterprise Mobility and Security samenbrengt, lijkt in eerste instantie verdacht veel op wat OGD ict-diensten al enige tijd doen met 1ict. Simpel en veilig, boordevol nieuwe ervaringen voor gebruikers met een focus op creativiteit en teamwork. De oplossing is eenvoudig te schalen en komt daarom binnenkort in twee varianten op de markt: Microsoft 365 Enterprise en Microsoft 365 Business. Voor service en integratie vertrouwt Microsoft op haar partners.
  2. Het transformeren en digitaliseren van businessprocessen is het tweede gebied dat Microsoft aanpakt. Met Dynamics 365 en LinkedIn Business Solutions stelt Microsoft iedere organisatie in staat bedrijfskritische processen als sales, talent & people, operations, finance, customer service en marketing te digitaliseren.
  3. Microsoft omarmt de hybride cloud door volledig in te zetten op Azure. Als basis voor alle businessapplicaties die partners zullen bouwen en de plek waar applicaties en infrastructuur en data en AI elkaar vinden. Door de integratie van de Azure active directory en Office 365 stelt Microsoft SaaS-developers in staat om meer dan 100 miljoen Enterprise-gebruikers te bereiken. Met Azure krijgt iedere organisatie de kans om voorbij te gaan aan data en machine learning en verdere integratie van cognitief vermogen in applicaties mogelijk te maken.

Security

De GDPR, de nieuwe wetgeving omtrent databeveiliging en cyberaanvallen als Wannacry hebben ervoor gezorgd dat ook Microsoft veiligheid voorop heeft staan. Er is veel aandacht voor onderwerpen als security, privacy, compliance en trust. Microsoft zet de komende jaren in op het ontwikkelen ‘secure by design’-producten.

Nog meer insights? Volg Microsoft Inspire:  The Follow-up

Uiteraard hebben we meer informatie meegenomen van dit indrukwekkende congres. De komende tijd bieden we via onze social media spraakmakende highlights met Microsoft Inspire: The Follow-up. De primeur vindt u hier. Blijf #OGDTheFollowup volgen op LinkedIn, Facebook en Twitter.

Ontvang email updates