Leo Visser over zijn nieuwe titel Microsoft Most Valuable Professional

Geschreven door Hennie Lievense
2 min leestijd
Feb 9, 2024 11:12:42 AM

Leo Visser werkt als cloudconsultant bij OGD en is sinds kort MVP, Microsoft Most Valuable Professional. MVP's zijn techexperts die met passie hun Microsoft-kennis delen met hun community. 

Wist Leo altijd al dat hij MVP wilde worden? Wat moest hij doen om deze titel te bereiken en wat betekent het om MVP te zijn? In dit interview lees je de antwoorden op deze vragen, en hoe Leo als MVP bijdraagt aan de tech-community.

In januari hoorde je dat je MVP werd. Wat ging er toen door je heen?

“Er viel een last van mijn schouders af. Vanaf september 2023 had ik gehoord dat ik mijn nominatie had gekregen. Vanaf toen was het afwachten. Ik was natuurlijk enorm blij, want hier heb ik lang naartoe gewerkt.”

Wat moest je doen om het MVP-schap te bereiken?

“Drieënhalf jaar geleden begon een traject waarin ik doelen moest opstellen. Die had ik vrij snel gehaald, dus stelde ik wat meer uitdagende langetermijndoelen op. Een beetje voor de grap zei ik toen dat ik binnen vijf jaar MVP wilde worden. De reactie die ik kreeg was: ‘Dat gaat je nooit lukken’. Maar ik dacht zelf: dan heb ik iets om naartoe te werken. 

Ik startte een blog op, deelde content van zaken waar ik zelf tegenaan liep, zodat mensen makkelijke oplossingen konden vinden. Verder bezocht ik meer congressen, waar ik in contact kwam met MVP’s. Goed om te netwerken, haha! Ik ben ook veel naar community events geweest, waar ik een hoop mensen leerde kennen. Het begon klein, ik leverde input als spreker, en werd uitgenodigd om te spreken. Dat werden steeds meer en grotere events. Zo ben ik erin gerold.”

Hoe is je liefde voor techniek ontstaan?

“Van jongs af aan heb ik een passie voor techniek. Ik ben zo’n persoon die de handleiding van Windows 98 heeft gelezen. Ict was altijd al mijn hobby, ik programmeerde en ik deed wat ict-projectjes. Daarna ben ik de ict ingegaan. Ik volgde examens, cursussen, haalde heel veel certificaten. En ik ga tegenwoordig naar veel conferenties om up-to-date te blijven, wat me helpt in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Hoe zet jij je kennis in bij klanten?

“De titel MVP is een extra eretitel en helpt mij nog meer in mijn dagelijkse werkzaamheden. Als cloudconsultant praat ik dagelijks met directieleden van klanten in allerlei sectoren. Dan hebben we het over de doelen die de klant wil bereiken met de cloud. Ook dan moet ik complexe problemen en ict-vraagstukken uitleggen op een manier die een gemiddelde CEO begrijpt. Ik krijg er energie van om een complex technisch onderwerp eenvoudig over te brengen. Ik krijg gelukkig vaak terug van mensen dat dit lukt.”

Heb je ook ambities voor de toekomst?

“MVP is voornamelijk een kroon op mijn werk. In de toekomst wil ik graag spreken op nóg grotere congressen. Een van mijn doelen is spreken op Microsoft Ignite, dé Microsoft-conferentie. Ik verwacht niet dat dat volgend jaar al lukt maar het is in ieder geval iets moois om naartoe te werken. En verder geniet ik ervan om mijn kennis dagelijks in te zetten en klanten te helpen met ict-vraagstukken.” 

Wil je Leo volgen? Bekijk dan hier zijn blog waar hij maandelijks blogt over Azure Networking Infrastructure and Security en andere Azure-gerelateerde zaken. Of volg hem op Linkedin. Daarnaast kun je Leo de komende tijd veel zien als spreker op congressen. 

afbeelding