Persbericht: OGD zet in op clouddiensten met aanstelling Chief Technology Officer

22 april, 2015

Joep PiscaerJoep Piscaer is aangesteld als Chief Technology Officer (CTO) van OGD ict-diensten. In deze functie zet Joep zijn brede kennis en ervaring in om organisaties te helpen hun ict-roadmap te verbeteren. Ook bouwt Joep als technisch geweten van OGD het clouddienstenportfolio verder uit en draagt zorg voor het coachen en opleiden van OGD-talenten. Het is de eerste keer dat OGD een CTO heeft.

De directeuren van OGD, Daan de la Parra en Roel Nikkessen, hebben de rol van CTO gecreëerd om de toenemende focus op clouddiensten en uitbesteding te faciliteren. Zij zagen dat het steeds belangrijker wordt voor klanten om hun ict-roadmap af te stemmen op het brede spectrum aan ict-partners en -leveranciers waarmee ze te maken krijgen. Joep is de uitgelezen persoon om hierover met klanten in gesprek te gaan.

Joep houdt zich in zijn nieuwe rol bezig met het verder ontwikkelen van OGD-clouddiensten, zoals het IaaS-platform en werkplekken uit de cloud. Hij is daarvoor regelmatig in gesprek met potentiële technologische partners en startups. Zo selecteert hij interessante technologieën, producten en partners die de beste match vormen om de technische visie van OGD ten uitvoer te brengen. Ook ontwikkelt hij interne opleidingsprogramma’s, cultiveert nieuwe vaardigheden ter ondersteuning van de verschuiving naar DevOps, begeleidt OGD-teams om de belofte uit ict los te maken en versterkt middels verschillende initiatieven de passie voor techniek bij collega’s.

Joep Piscaer: “Als CTO van OGD ben ik het technologisch baken voor organisaties om de keuzemogelijkheden binnen het ict-landschap in kaart te brengen en gezamenlijk de juiste richting te kiezen. Zo zet ik mijn kennis en ervaring in om van OGD de favoriete ict-dienstverlener van Nederland te maken. Ik kijk er naar uit om met ict-managers en techneuten te sparren over die beste volgende stap.”

Joep Piscaer werkt sinds 2005 bij OGD ict-diensten. Hij is als infrastructuurarchitect bij verschillende grote projecten en klanten actief geweest. Joep heeft uitgebreide kennis en ervaring in de infrastructuur- en datacenterwereld. Hij is VMware VCDX-gecertificeerd, een wereldwijde topcertificering op het gebied van infrastructuurarchitectuur. Voor zijn bijdragen aan de communities van VMware, Nutanix en EMC is hij onderscheiden middels de onderscheidingen VMware vExpert (2009, 2010-2015), Nutanix Tech Champion (2014) en EMC Elect (2015). Joep is NLVMUG Leader en spreker op diverse congressen en andere evenementen.

Lees hier een interview met Joep Piscaer over zijn aanstelling. Maak een afspraak met Joep via joep.piscaer@ogd.nl, volg hem op Twitter (@jpiscaer) of lees zijn blog op VirtualLifestyle.nl.

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Persberichten

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!