Partnership met GamingWorks van start

14 augustus, 2018

Het is zover: de samenwerking met onze nieuwe partner GamingWorks is een feit! GamingWorks maakt business simulation games. Een van hun spellen heet ironisch genoeg Apollo 13. Het speelt business-scenario's na en voegt op een interactieve wijze elementen uit IT-service management (ITSM) toe om mensen de kracht van ITSM te laten ervaren. Zo biedt GamingWorks ook spellen voor Security, DevOps en project management.


Bij OGD starten we met het spel Grab@Pizza™. En nee, we gaan niet elke dag aan de pizza..

Grab@Pizza™

Grab@Pizza™ is een spel dat zich richt op het dichter bij elkaar brengen van de business en de interne ict-afdeling. Het stemt de wensen van de business af op de mogelijkheden die de ict-afdeling kan bieden. Op deze manier kan de business efficiënter werken en wordt er al snel meer waarde geleverd.

Verder kan Grab@Pizza™ helpen om de juiste mentaliteit te creëren voor de start van een ITSM-implementatie of als tool om snel te achterhalen wat er nu binnen een bedrijf speelt. Verder zien we dat veel bedrijven ITIL inzetten om hun processen op orde te krijgen zonder de samenhang tussen de processen goed te kennen. Grab@Pizza™ helpt ook om de meer tactische- en strategische aspecten van ITIL Business Relationship Management en Service Portfolio Management goed onder de aandacht te brengen.

De eerste game!

Vrijdag 13 juli hebben we Grab@Pizza™ voor het eerst gespeeld! Laurence Rutte en ik hebben de eerste game georganiseerd bij onze klant MCB in Valkenswaard. Het was een groot succes. Er was ook een aantal OGD’ers aanwezig om het spel zelf te ervaren en mee te denken over hoe we deze game verder kunnen inzetten. De reacties waren zeer positief: ‘Mijn business kan hier nog veel van leren en we kunnen onze klanten hier echt blij mee maken’.

Grab@Pizza™ maakt duidelijk hoe Business Relationship Management iets toevoegt aan het vraagstuk van business-IT alignment. ‘Het is leerzaam én leuk’, aldus een aanwezige OGD’er . De aanwezige MCB medewerkers vonden de casus erg herkenbaar voor hun situatie en de game goed toepasbaar om de interne dienstverlening naar een hoger niveau te helpen.

Op dit moment zijn we bezig om een nieuw demo event te gaan organiseren. Heb je interesse? Laat het me zeker even weten!

Hoe kan dit jouw organisatie helpen?

Grab@Pizza™ laat een organisatie op een laagdrempelige manier ervaren hoe business en ict samen kunnen werken. Voorbeelden van uitdadingen die we bij onze klanten zien en die door het spelen van deze game zichtbaar kunnen maken zijn:

  • De interne ict-afdeling luistert niet naar de wensen van de klant;
  • De business schreeuwt en ict moet springen;
  • De ict-processen worden niet gevolgd;
  • Wijzigingen worden ongecontroleerd doorgevoerd.

Herken je een of meer van deze problemen in jouw bedrijf? Dan is deze game hét gereedschap wat je nodig hebt om de volgende stap te zetten in de samenwerking en te groeien in organisatievolwassenheid! Mocht je meer inhoudelijk over de game willen weten, lees dan deze uitgebreide blogpost over Grab@Pizza™.

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Training en advies

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!