"Outsourcen is geen trend meer, maar een gegeven" - ontbijten bij The Datacenter Group

1 juni, 2015

TDCG-logoToen we ons IaaS-platform ontwierpen en op zoek gingen naar het allerbeste datacenter om ons platform in onder te brengen, kwamen we al gauw bij The Datacenter Group terecht. Waarom? Sinds hun oprichting in 2007 hebben ze 100% uptime gehad, ze zijn het energie-efficiëntste datacenter van Nederland én ze organiseren (net als wij) gave evenementen waar kennis delen centraal staat.

Hun meest recente kennisevent was het High Level Breakfast, een ontbijtsessie voor projectmanagers en ict-consultants om met elkaar in gesprek te raken over de nieuwste technologische ontwikkelingen. En één van de drie tafelheren was onze eigen CTO Joep Piscaer.

Inspirerende dag

De deelnemers werden per tafel getrakteerd op interessante stellingen. Dat werd bewust in een kleine setting gedaan, zodat er voldoende ruimte was voor interactie. En dat was er. Tijdens de evaluatie bleek dat de deelnemers onafhankelijk van elkaar de dag als inspirerend hebben ervaren.

TDCG1Joep Piscaer ging in op de actualiteiten door middel van een aantal pittige stellingen. Vooral de stelling ‘Outsourcen vertroebelt het inzicht in kwaliteit en kosten van ict’ maakte de tongen los. Iedereen was het met elkaar eens dat het uitbesteden van je ict-infrastructuur bedrijven efficiëntie en betrouwbaarheid oplevert. Volgens hen wordt de overweging om wel of niet te gaan outsourcen ook gebaseerd op de mogelijke kostenbesparing.

Focus op kerntaak

Daarnaast zijn productiviteit en mogelijke kwaliteitsverbetering redenen om tot outsourcing over te gaan. Niet geheel onbelangrijk is ook het positief effect dat uitbesteden heeft op de cash flow, de daling van afschrijvingen en het inzicht in de bedrijfsvoering door diverse managementrapportages. Dit is de core business van externe datacenters, waardoor een onderneming zich kan focussen op zijn kerntaak. Het uitbesteden van je ict is volgens de deelnemers dan ook geen trend meer te noemen maar een gegeven waar bedrijven niet meer omheen kunnen. Outsourcen zal in de komende jaren verder toenemen.

Al met al was het een inspirerende dag dat hopelijk vervolg krijgt. Wilt u zelf een keer een kijkje nemen in een datacenter van The Datacenter Group? Schrijf u dan in voor de TIER 010 open dag datacenters op www.tier010.nl, hét datacenterevenement voor ict-managers.

IaaS-CtA

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Nieuws & evenementen

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!