OGD lanceert Werkplek as a Service

31 augustus, 2018

De aanleiding voor Werkplek as a Service

Inmiddels maken we eindgebruikers al twee jaar blij met 1ict. Hierbij verzorgen we voor een vaste prijs per maand een schaalbare cloudwerkplek. Diverse klanten hebben de laatste twee jaar de overstap gemaakt naar 1ict. Tegelijkertijd zie we dat veel bedrijven de stap overwegen.

We horen ook steeds vaker dat onze klanten de nadelen ervaren van het zelf kopen van hardware voor hun medewerkers. Door afschrijvingsperiodes van vier of vijf jaar worden gebruikers gedwongen oude apparatuur lang te gebruiken. De gevolgen: meer storingen, snel stijgende supportkosten en ontevreden medewerkers. Volgens een onderzoek van IDC kunnen de 'total cost of ownership' bij een lifecycle van drie jaar tot wel 24% lager zijn.

Daarnaast kost het vervangen van apparatuur relatief veel tijd. Dit komt bijvoorbeeld door de strengere eisen met betrekking tot het verwijderen van data. Ook het maatschappelijk en milieuverantwoord afvoeren van de devices speelt hierbij een rol.

Betalen naar gebruik

Dat dit dus slimmer kan, mag duidelijk zijn. Met 1ict bieden we al een mooi alternatief voor grote investeringen in servers en infrastructuur. Met Werkplek as a Service doen we dit nu ook voor devices van eindgebruikers.

Bij auto’s vinden we het al heel normaal om te leasen inclusief rijklaar maken en onderhoud, maar zo’n compleet pakket zijn we bij devices nog niet gewend. Maar dezelfde rekensom die het voordelig maakt om een leaseauto te nemen, is ook toe te passen op devices. En dat is inclusief installatie, updates en service.

Dit betekent dat flinke investeringen doen in het vervangen van grote aantallen devices verleden tijd kan zijn. Daarnaast neemt het vervangen van hardware minder tijd in beslag, gaan de supportkosten naar beneden en gaan de effectiviteit en tevredenheid van de medewerkers omhoog.

Hoe ziet de basis eruit?

Met Werkplek as a Service bieden wij onze klanten een device naar keuze, voorzien van een image, klaar om te werken en inclusief support. Voor € 26,50 per maand beschik je bijvoorbeeld drie jaar lang over een moderne en snelle HP Elitebook 840 G5. Dit abonnement kun je eenvoudig aanpassen aan de behoeftes van je organisatie. Aan het einde van de looptijd zorgen wij met onze partners voor een verantwoorde afvoer van je device, inclusief certificaat van data wiping. En door de restwaardegarantie zijn je kosten vaak lager dan in een koopsituatie.

De komende tijd vertellen we je meer over de optimale lifecycle van hardware, financiële voordelen, de praktische uitrol en meer.

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Cloud en werkplek

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!