Persbericht: OGD haalt de perfecte score in Giarte Outsourcing Performance 2015

10 oktober, 2014

Gister maakte Giarte in het Spant in Bussum de resultaten van haar Outsourcing Performance 2015 bekend. OGD komt dit jaar naast Schuberg Philis als best scorende partij op nummer één. Hiermee scoort OGD hoger dan de gevestigde partijen in de Nederlandse uitbestedingsmarkt. OGD is de vijfde partij ooit die een perfecte score wist te halen in het onderzoek.

GiarteChart

De Giarte Outsourcing Performance meet jaarlijks de klanttevredenheid onder klanten van alle grote Nederlandse ict-dienstverleners. Die klanttevredenheid wordt uitgedrukt in een aanbevelingsscore. Alle deelnemende klanten van OGD bevelen de ict-dienstverlener aan bij andere bedrijven. Daarmee haalt OGD een score van 100%. Naast de aanbeveling worden er variabelen gemeten die invloed hebben op de kwaliteit van uitbestedingscontracten zoals betrouwbaarheid, ‘act-as-one’ en kwaliteitsmanagement. OGD is beoordeeld op de domeinen Infrastructure Management (IM) en End User Management (EUM).

Vorig jaar kwam OGD al binnen met een totaalscore van 97%. De score van dit jaar is voor de organisatie een nog mooier compliment. OGD-directeur Daan de la Parra: “OGD is de nieuwkomer met 25 jaar ervaring. We zijn al lang actief in de ict-markt en een en aantal jaar geleden zijn we in de uitbestedingsmarkt gestapt. Omdat we zagen dat het anders kon, dat men behoefte heeft aan de OGD-manier. Dat we ons nu al zo goed staande weten te houden tussen alle grote, gevestigde partijen in de markt is een extra aanmoediging om door te gaan”. OGD wist dit jaar de score op het domein Infrastructure Management te verbeteren naar 100%. In het domein End User Management haalde OGD in 2014 al de perfecte score.

Met een deel van de klanten is ook een vervolginterview gehouden. Deze klanten geven aan dat OGD een ander soort partij is in de markt omdat de leverancier niet in SLA’s denkt, maar in service. Daarnaast zijn ze van mening dat OGD veel aandacht heeft voor personeel, zeer klantgericht is in vergelijking met de markt en met frisse ideeën komt.

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Persberichten

Ontvang de nieuwsbrief

Reacties (2)

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!