Nederlandse Orde van Advocaten eerste klant OGD Hosted BlackBerry Diensten

13 april, 2011

De Nederlandse Orde van Advocaten is de eerste klant van de nieuwe OGD Hosted BlackBerry Dienst (OHBD). De OHBD maakt gebruik van het BlackBerry Enterprise Server-platform om BlackBerry-toestellen te beheren en synchroniseren met een e-mailserver.

OGD Hosted BlackBerry Dienst

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) is de eerste klant van de nieuwe Hosted BlackBerry Dienst. Deze dienst is bedoeld voor Officium-klanten die Microsoft Exchange e-maildiensten afnemen en daarnaast gebruik maken van BlackBerry-telefoons. Zij hebben dus al de keuze gemaakt om hun ict-(server)infrastructuur de deur uit te doen met Officium. Dit maakt het financieel en functioneel onaantrekkelijk om een eigen BlackBerry-server in te richten. Met behulp van de OHBD krijgen klanten BlackBerry-ondersteuning die naadloos aansluit op de hosted desktop infrastructuur van Officium.

BlackBerry Enterprise Server

Om BlackBerry-toestellen zakelijk te kunnen beheren en te synchroniseren met e-mail en agenda is het BlackBerry Enterprise Server-platform nodig. Hiermee kunnen BlackBerry-gebruikers aangesloten worden op e-mailservers van bijvoorbeeld Microsoft Exchange en Novell Groupwise. Ook stelt het een organisatie in staat om het gebruik van zijn BlackBerry-toestellen te beheren en een beveiligingsbeleid toe te passen.

Een aantal van de mogelijkheden:

  • op afstand telefoons uitschakelen en gegevens verwijderen;
  • controle over het gebruik van software (van derden);
  • controle over beveiligingsmogelijkheden zoals sterke wachtwoorden en encryptie;
  • controle over het gebruik van e-mail, sms en internet;
  • controle over verbindingsmogelijkheden zoals USB en Bluetooth.

Verbreding van het Officium-portfolio

Met de toevoeging van de Hosted BlackBerry Dienst is het portfolio van Officium verder verbreed en versterkt. Dankzij de eerste implementatie bij de Nederlandse Orde van Advocaten is onze kennis van BlackBerry-producten flink gegroeid en zijn we klaar om meer implementaties uit te voeren. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van managed hosting en Officium ook op ogd.nl/officium.

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!