Microsoft TechDays 2016: SAAI!

19 oktober, 2016

techdays2016-logoSaai? Ja, zoals in Security, Azure And IoT. Dat waren namelijk de onderwerpen die eruit sprongen voor de tien OGD’ers die dit jaar de Microsoft TechDays bezochten in de Amsterdam RAI. De TechDays zijn het kennisevenement voor developers en ops- of data-engineers die werken met de bekendste open source- en Microsoft-technologieën.

Welke dingen vielen op?

Wij vroegen aan de aanwezige OGD’ers wat zij van de TechDays hebben opgestoken. Een greep uit de reacties:

Ik heb nu meer inzicht in Continuous Delivery door middel van Microservices. Weg met de uitrolweekenden en de waterval-uitrol. Je applicatie opsplitsen in kleine behapbare stukken en zorgen dat deze los van elkaar geüpdatet kunnen worden. Containers en Azure-containerservices maken dit mede mogelijk.

Over Visual Studio Team Services:

Azure is een sure bet. We moeten nog wat inrichten voor de overgang naar Azure, maar als we het voor elkaar hebben kunnen we gebruik maken van mooie oplossingen die Azure biedt. Visual Studio Team Services is een mooie tool die goed kan aansluiten bij ons werkproces. Na het zien van diverse presentaties over Continuous Delivery en Continuous Integration met VSTS wil ik het zeker graag proberen.

En over Internet of Things:

Ik wist van het bestaan van het LoRa-netwerk af, maar ik wist niet dat dit al zo ver ontwikkeld was en dat er iets was als The Things Network. Deze dienst is een prachtig platform dat gebruik maakt van LoRa.

Software-ontwikkeling

Ook zagen de OGD’ers dingen op het gebied van software-ontwikkeling die iedereen zou moeten weten. PowerApps bijvoorbeeld:

PowerApps geeft je een goede mogelijkheid om snel applicaties te ontwikkelen voor eenvoudige input en biedt directe integratie met Sharepoint, SQL, Trello, Slack en andere tools. Kortom, de perfecte manier om je productiviteit te verhogen!

En over het testen van applicaties:

Er bestaat een dienst, Xamarin Test Cloud, waarbij je duizenden mobiele apparaten in een warehouse via een online dienst kunt benaderen. Je kunt deze apparaten gebruiken om je applicatie op te testen: je stuurt een testscript mee waarin je aangeeft welke taken er moeten worden uitgevoerd en waar op gelet moet worden. Deze scripts worden automatisch uitgevoerd, en vervolgens ontvang je een rapport waarin staat of je app geschikt is voor alle mobiele apparaten.

De TechDays gemist? Alle sessies zijn terug te kijken op Channel 9.

img-20161005-wa0007_gallery_image

 

Ook eten met John Craddock?

Na twee dagen met lezingen en workshops sloten de OGD’ers de Microsoft TechDays af met een etentje in het gezelschap van niemand minder dan Microsoft MVP John Craddock.

Wij vinden het belangrijk dat OGD’ers altijd blijven groeien en op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen ict. Daarom geven we ze alle ruimte om interne en externe opleidingen te volgen en evenementen zoals de Microsoft TechDays te bezoeken. Op die manier maken we onze OGD’ers én onze klanten blij.

Ook blij worden en groeien? We zijn altijd op zoek naar talent met ervaring.

vacature cloud engineer

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!