Jong geleerd, oud gedaan! OGD vangt kinderen op tijdens lerarenstaking

14 maart, 2019

Morgen, 15 maart, vindt er een landelijke onderwijsstaking van het primair en voortgezet onderwijs plaats. Kinderen blijven dus thuis, maar ouders moeten gewoon werken. Je kind mee naar werk? Meestal niet echt een goed idee... 

Kennismaken met techniek

Behalve als je een OGD’er bent! We hebben namelijk besloten voor één dag de deuren te openen voor de kinderen vanaf vier jaar van alle OGD’ers. Op deze manier hebben de opa’s en oma’s vrij, hoeven ouders geen verlof op te nemen en zorgen wij voor een leuke en informatieve eerste kennismaking met ict!

Het zijn OGD’ers zelf die de kinderen morgen opvangen in het Delftse hoofdkantoor. Zij zorgen voor een vol dagprogramma aan onder andere ict gerelateerd vermaak. Op deze manier kunnen de ouders gewoon ‘rustig’ aan het werk.

Programmeren voor kinderen

De kinderen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Elke leeftijdsgroep heeft zijn eigen dagprogramma, waarbij het ervaren van de OGD-cultuur centraal staat. Van OGD-kleurplaten tot het zelf bouwen van een doolhof; er staat een leuk en informatief programma klaar. 

De oudere kinderen zullen al echt aan de slag gaan met techniek. Zij gaan met een kindvriendelijke programmeertaal een racebaan bouwen. Perfect om de kinderen een kijkje in de keuken van OGD te geven. Er valt natuurlijk ook wat te winnen! Het team met de beste racebaan krijgt aan het eind van de dag een traktatie.

De staking biedt ons een mooie kans om kinderen al vroeg kennis te laten maken met ict. Jong geleerd is natuurlijk oud gedaan. De dag zal met een VrijMiLiBo (VrijdagMiddagLimonadeBorrel) worden afgesloten.

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Nieuws & evenementen

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!