Business Simulation Games: het succes van Grab@Pizza

19 december, 2018

OGD is de laatste maanden druk bezig geweest met het introduceren en faciliteren van Business Simulation Games bij onze klanten. Onze klanten zijn erg te spreken over de Business Simulation Games en we hebben een goede relatie met Gamingworks opgebouwd. Goed nieuws dus! Het is alweer een tijdje geleden dat we iets geschreven hebben over Grab@Pizza, tijd voor een update! In deze blog vertel ik over de ervaringen van onze klanten met Grab@Pizza. 

Wat is Grab@Pizza ook alweer? 

Even jullie geheugen opfrissen. Grab@Pizza is een Business Simulation Game waarin het onderwerp business alignment centraal staat. Met business alignment wordt de samenwerking tussen de business (de interne organisatie) en de ict-afdeling bedoeld. Grab@Pizza is een interactieve workshop die het belang van deze samenwerking benadrukt. Tijdens deze simulatie krijgt iedereen een rol die essentieel is voor een goede samenwerking. Verder wordt er ook gekeken naar de leerdoelen die jij en je collega’s willen behalen en jouw bedrijfssituatie. De workshop kan zo volledig ingericht worden naar jouw wensen en jouw situatie! 

Wil je meer over de inhoud van de workshop weten? Lees dan mijn blog over Grab@Pizza en hoe het jou kan helpen. 

De ervaringen van deelnemers 

De afgelopen maanden hebben we Grab@Pizza acht keer gespeeld. We hebben de game zowel met klanten als met interne medewerkers gespeeld. In totaal hadden we maar liefst 80 deelnemers! In de praktijk merken we dat er een aantal overeenkomende leerpunten zijn bij de deelnemers. De belangrijkste zijn: 

  1. Je moet als IT de business echt begrijpen voordat je optimaal waarde kunt toevoegen. 
  2. De business moet zijn doelen helder communiceren zodat IT daar goed op kan inspelen.
  3. Visueel communiceren helpt enorm om je boodschap goed over te brengen. 

Verder vinden deelnemers het erg fijn om de link vanuit de simulatie naar hun eigen praktijk te leggen. Dit doen we door tijdens de reflectie niet alleen te kijken naar hoe het tijdens de spelronde is gegaan. We kijken namelijk ook naar de huidige situatie in hun eigen bedrijf.
Aan het einde van de dag noemen alle deelnemers twee dingen die ze meenemen naar hun praktijk en vanaf morgen kunnen gaan toepassen. Vervolgens vragen we alle deelnemers om het spel en hun ervaring een cijfer te geven. De deelnemers hebben de Grab@Pizza workshop gemiddeld een 9 gegeven! Het is mooi om te zien dat de deelnemers concrete lessen leren die ze direct kunnen toepassen. Dit in combinatie met het hoge cijfer is iets waar we erg trots op zijn!   

Hoe hebben wij het zelf ervaren? 

Omdat het een redelijk moeilijke simulatie is, moesten wij hier als trainers zelf ook in groeien. Na deze acht keer uitgevoerd te hebben, kunnen we zeggen dat we de simulatie op dit moment goed onder de knie hebben. Dit zorgt ervoor dat we ons comfortabel voelen om ook onze klanten deze simulatie te laten beleven! Wat zijn dan de dingen waar wij zelf iets van opgestoken hebben: 

  1. Welke spel mechanismes zijn er allemaal en hoe zetten we deze zo optimaal mogelijk in? 
  2. Hoe zorgen we voor een goede reflectie en sturen we op de juiste leerdoelen? 
  3. Hoe speel je de rol van CEO/spelleider en hoe zorg je ervoor dat je een veilige omgeving creëert zodat mensen ook durven leren en groeien? 

De simulatie verbetert ook OGD 

Naast de workshops voor klanten gebruiken we Grab@Pizza ook als intern leermiddel. OGD’ers die bezig zijn met het behalen van hun ITIL-expert certificering krijgen door Grab@Pizza goed inzicht in bedrijfsprocessen. Maar collega’s die aan het begin van hun carrière staan, kunnen deze simulatie ook goed gebruiken. Hierdoor kunnen zij zien hoe de samenwerking in een organisatie zou moeten werken. Zo krijgen ze aan het begin van hun carrière een kijkje in eigen keuken. Een goed begin is het halve werk! 

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer over deze business simulatie weten? Neem dan contact op met een OGD’er. Ben je nog geen klant van OGD? Laat dan een bericht achter onder deze blog of neem contact met ons op. 

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Training en advies

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!