Burgemeester Delft op bezoek bij OGD

14 november, 2018

Gisteren kwam de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt, bij OGD op bezoek. Ook alle wethouders en de gemeentesecretaris waren van de partij.  

Zij kregen een rondleiding door het Delftse hoofdkantoor. Hierbij konden ze niet alleen ons pand bewonderen, ook kregen ze meteen de sfeer mee. Open, speels en innovatief. Zo kregen ze de kans om met onze reliëf zandbak te spelen, een mooi staaltje augmented reality, en kregen ze vintage hardware in hun handen gedrukt. Denk hierbij aan een back-up tape uit de tijd dat OGD nog in de kinderschoenen stond. Aan de ruimtes in dit gebouw konden ze ook meteen zien dat dit geen doorsnee bedrijf is. Zo is er een Angry Birds vergaderruimte, een ruimte waar je jezelf op de Markt van Delft waant, en is er zelfs een heuse skigondel!  

Natuurlijk was er ook een overleg waarbij de mogelijkheden tot samenwerking kort werden besproken. Wat kunnen Delftse bedrijven zoals OGD voor de gemeente betekenen en andersom? Hier komt zeker nog een vervolg van, zo laat de burgemeester weten in een korte terugblik. Zie ook de video hieronder: 

Wistia video thumbnail
 
 

 

Marja van Bijsterveldt aan het woord

We waren hier met het hele college van burgemeester en wethouders. Wij vinden het belangrijk om ook echt onze bedrijven te leren kennen en OGD is dan natuurlijk wel een heel mooi Delfts bedrijf. De trots op Delft spat ervan af! En alles wat met techniek te maken heeft, de ict, is voor ons als Delft natuurlijk heel relevant.
Ik vond het ook mooi om te zien wat voor type bedrijf het is. De mensen, de openheid, de creativiteit. De ruimte om niet alleen werknemer te zijn, maar dat het ook meer dan werk is. Dat zie je er eigenlijk helemaal vanaf! Ik vond het heel inspirerend.
We hebben ook gesproken over hoe we als Delft en bedrijven samen kunnen werken met elkaar. Daar ook mooie dingen over uitgewisseld. Dus ik weet vrijwel zeker: wordt vervolgd!

Bekijk ook eens

Deze verhalen over Nieuws & evenementen

Ontvang de nieuwsbrief

Nog geen reacties

Reageer als eerste

Ben jij al bekend met ITIL 4?

Kom vrijdag 19 april naar de ITIL 4 kennissessie en laat je meenemen op een tour langs alle verandering en mogelijkheden van ITIL 4.

> Meld je nu aan!